Eğlence

Nvidia oyun odaklı Shield Tablet üzerinde çalışıyor

nvidia-shield-020714

Grafik ve mobil işlemcileriyle tanınan Nvidia, geçtiğimiz yaz cesur bir hamle yapmış ve Android işletim sistemli taşınabilir konsol Shield’ı geliştirmişti. Şirket böylelikle ilk kez bir cihazın tamamının sorumluluğunu üstlenmiş, bu da cihazın duyurulduğu ocak ayından satışa sunulduğu temmuz ayına kadar süreçte tasarım değişikliklerinden geçmesini beraberinde getirmişti. Gelen son haberlere göre, Nvidia 1 yıllık aranın ardından şimdi de Shield Tablet üzerinde çalışıyor.

The Global Certification Forum (GCF) web sitesi cihazın varlığını kablosuz bağlantı özelliğinin doğrulandığı bir belge aracılığıyla ortaya çıkarırken, cihazı  “dizüstü bilgisayar/tablet” şeklinde tanımlıyor. Bu da tabletin melez veya çevirilebilir formatta geleceğini gösteriyor. Nvidia’nın orijinal Shield konsolda Android oyun kütüphanesini genişletmek için büyük yatırım yaptığı göz önüne alınınca yeni üründe de benzer kontrol araçlarını sunması olası gözüküyor.

Shield Tablet’in varlığı daha önce de ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) gönderilen bir belgede görülmüş, daha sonra Nvidia’nın web sitesinde de ürünün adı yer almıştı. Şu ana kadar cihazın özelliklerine dair somut bir sızıntı olmasa da, cihazda dört çekirdekli Tegra K1 işlemcinin kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Buna ek olarak, çeşitli bencmark sonuçları da Shield Tablet’in 2048 x 1536 piksel çözünürlğünde 7.9 inç ekran, Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve 2 GB RAM ile geleceğine işaret ediyor. Nvidia’nın Tegra K1’i tanıttığı prototip cihazların da 7.9 inç olması nedeniyle şirketin Shield Tablet için de bu boyutu tercih etmesi şaşırtmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER