Teknoloji

NVIDIA Kal-El işlemcili Windows 8 tablet cam kafesin içinde görüntülendi

Microsoft’un düzenlediği Build geliştirici konferansında NVIDIA’nın dört çekirdekli Kal-El işlemcisiyle çalışan bir Windows 8 tablet de görüntülendi. Aslında bu tabletin söz konusu etkinlikte gösterileceği dedikoduları daha önce çıkmış, hatta katılımcılara bile dağıtılacağı iddia edilmişti. Ne var ki, Microsoft katılımcılara Intel yongalı bir Samsung tablet dağıtmayı tercih etti. Kal-El işlemcili tablet ise cam kafesin içinde ziyaretçileri selamladı.

Bu yılın başlarında tanıtılan dört çekirdekli NVIDIA Kal-El işlemcisinin bu yıl bitmeden çıkması bekleniyor. Yongaseti barındıran cihazların ağustostan itibaren çıkacağı söylenmişti ancak bu zaman penceresi çoktan kaçtı. Eylül ayını işaret edenler de olmuştu, ancak onun da neredeyse ortasına geldik.

NVIDIA, Windows 8 geliştirici programını da açıkladı. Yeni işletim sisteminin 2012 yılının ortalarında çıkacağını göz önünde bulundurursak, tamamen hazır bir Windows 8 tablet görmek için biraz daha bekleyeceğiz. Neyse ki, Android tarafından Kal-El işlemcili tabletlerle daha çabuk tanışmamız olası.

Engadget tayfası NVIDIA Kal-El yongasetli tabletin birkaç fotoğrafını çekebilmiş, ancak detaylarını elde etmeyi başaramamış. Aşağıdaki bağlantıdan çektikleri fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

İlgili – Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER