Eğlence

NVIDIA’nın çevrim içi oyun servisi Grid 1080p çözünürlüğünde görüntü sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nvidia-grid-040315

NVIDIA’nın GDC 2015’te gerçekleştirdiği duyurular Android TV konsolu Shield ile sınırlı kalmadı. Şirket, 60 fps’de 1080p görüntü kalitesi sunacak çevrim içi oyun servisi Grid’i de resmen duyurdu. NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang, dünyanın farklı yerlerindeki NVIDIA Grid süper bilgisayarları ve Amazon Web Servisleri tarafından desteklenecek Grid’in 150 ms’de aktarım yapabileceğini belirtti. Mayıs ayında NVIDIA Shield’in satışa sunulmasıyla faaliyete geçecek olan Grid’in Shield dışında başka bir platformda boy gösterip göstermeyeceği henüz bilinmiyor.

NVIDIA, Grid için oyunculara iki farklı paket önerecek. Ücretsiz abonelik paketinde 50’yi aşkın oyun bulunacak. Premium pakette ise oyuncular sadece seçtikleri oyunun parasını ödeyecekler. Huang pek çok oyunun çıkışlarıyla birlikte Grid’deki yerlerini alacağının altını çizdi.

Şirket sahnede Grid’i tanıtmak adına Resident Evil: Revelations 2, Metal Gear Solid V: Ground Zeroes ve The Witcher 3 gibi oyunlardan faydalandı. Görsel kalite üst sınıf bir PC veya yeni nesil bir konsola kıyasla biraz aşağıda kalsa da, tanıtıma katılan stüdyo temsilcileri oyunların Grid ile daha yüksek bir görüntü kalitesiyle oynanabileceğini dile getirdiler.

İLGİLİ HABERLER