Teknoloji

Nvidia ürün envanterini temizlemek için GPU fiyatlarında indirim yapmayı planlıyor

nvidia gpu

PC satışları bu çeyrekte aniden düştü, bu nedenle Nvidia da, Intel gibi aniden büyük baskı altına girdi. Yatırımcılar, geleceği belirsiz hâle gelen milyarlarca dolarlık büyüme konusunda ne yapacaksınız diye şirkete soruyor. Bu soru, ikinci çeyrek kazançlarının değerlendirildiği telekonferans sırasında Nvidia yöneticileri için can sıkıcı bir durum olsa da, tüketiciler için ilginç bir ayrıntı var. Çünkü Nvidia, heyecan verici şeylerin yolda olabileceğini açıklayarak merak içinde olan yatırımcıları sakinleştirmeye çalıştı.

Öncelikle Nvidia CEO’su Jensen Huang, Nvidia GPU fiyatları ile ilgili olarak aylardır şüphelenilen gelişmeyi doğruladı. Aslında Nvidia, çok fazla miktarda oyun GPU’su üretti ve şimdi bunları daha az parayla satmak zorunda kalacak. Huang, “Kendimizi fazla envanterle bulduk” dedi. “Stratejimiz, kanala düzeltme fırsatı vermek için pazardaki mevcut satış seviyelerinin çok altında satış yapmak.”

Ayrıca CEO, “Gelecek neslimize hazırlanmak için ürünü kanalda fiyatla konumlandırmak için ortaklarımızla programlar uyguladık.” dedi. Huang’in sözlerinden anlaşılan, RTX 4000 serisi bu sonbaharda piyasaya çıkmadan önce mümkün olduğu kadar çok miktarda RTX 3000 grafik kartı ve çip satabilmek için, her durumda distribütörlere fiyatları düşürüyor. Bu, bir grafik kartında veya oyun dizüstü bilgisayarında hemen gerçek olamayacak kadar iyi bir fiyat göreceğiniz anlamına gelmiyor, çünkü en son fiyat iş ortaklarına ve perakendecilere bağlıdır.

Nvidia GPU yelpazesi içinde seçenekler artacak

Ayrıca Nvidia, mevcut nesil Ampere GPU’ların yeni nesillerle birlikte var olacağına işaret ediyor. Huang, mevcut nesil GPU’ların heyecan verici yeni nesil yongaların üstüne yerleştirileceğini söylüyor. Ayrıca bulut veri merkezlerinde fazladan GPU’lar için bir yer olabileceğini de ima etti: “GPU arzının bulutta yetersiz olduğunu oldukça yaygın olarak duyuyoruz.” Bu nedenle Nvidia, GPU’larını düşük fiyatlandırarak envanterini temizlemekten başka seçeneklere de sahip olabilir.

Öte yandan Nvidia’nın finanstan sorumlu başkan yardımcısı Collette Kress, Nvidia’nın elinde oyun gelirini artırmak için tamamen farklı bir şeyin olabileceğine dair merak uyandıran bir bilgi verdi. Nvidia’nın oyun teknolojisiyle ulaşmayı planladığı yeni bir pazar segmentinin olduğunu dile getirdi.

Nvidia, perşembe günkü 2022 ikinci çeyrek kazanç toplantısı sırasında, gelirdeki ani düşüşe rağmen oyun talebinin sert biçimde inmediğinde ısrarlı göründü ve GeForce satış oranının pandemi öncesinden bu yana hâlâ yüzde 70 oranında arttığına işaret etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER