Teknoloji

Nvidia GeForce RTX 3070 ekran kartının çıkışı ertelendi

nvidia geforce rtx 3070

Nvidia GeForce RTX 3070 ekran kartının çıkışını iki hafta erteleme kararı aldı. Şirket bu erteleme sayesinde ürünün çıkışından önce daha fazla stok yapabileceğini belirtti. Nvidia’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu durumun RTX 3070’i mümkün olduğunca çabuk şekilde satın almak isteyenleri üzeceğinin farkındayız. Ancak bu değişiklik sayesinde küresel iş ortaklarımızın elinde çıkış dönemi için daha fazla stok bulunacak.

Nvidia geçtiğimiz ay RTX 3080’i satışa sunmuştu. Ekran kartının stokları piyasaya çıkar çıkmaz tükenmiş ve bir süre sonra RTX 3080, ikinci el sitelerinde fahiş fiyatlarla satılırken görülmüştü.

Yaşananların ardından özür dilemek zorunda kalan Nvidia, bu yüksek talebe hazırlıklı olmadığını belirtmişti. Şirket, RTX 3090’da ise stokların az olmasından dolayı ürünü satışa çıkarmadan önce özür dilemişti. RTX 3090’ın stokları da yüksek fiyata rağmen kısa süre içinde tükenmişti.

Nvidia GeForce RTX 3070, bu üçlü içindeki en iyi fiyat-performans birleşimini vadediyor. Ekran kartı performansıyla zamanında 999 dolar karşılığında satılan ve hâlâ oldukça yüksek fiyatlardan alıcı bulan bir önceki nesil RTX 2080 Ti ile aynı noktada duruyor. Bu ve benzeri durumları göz önüne alınca Nvidia’nın 470 dolarlık RTX 3070 için stoklarını biraz daha güçlendirme isteği anlamlı görünüyor. Daha önce 15 Ekim’de satışa sunulacağı açıklanan ekran kartı, 29 Ekim itibarıyla piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER