Manşetler

Nothing Phone 2: Akıllı telefon sahnesinde yeni bir oyuncu

nothing phone 2

Nothing firması, 2023 yılında piyasaya sürdüğü Nothing Phone 2 ile teknoloji dünyasında önemli bir yer edinmeye hazırlanıyor. Bu yeni telefonun selefi olan Nothing Phone 1 ile biz daha yeni tanışmışken, ABD dahil olmak üzere dünyanın önde gelen pazarları, gelecek hafta içinde bu yepyeni ve ilgi çekici tasarıma sahip telefonla buluşmaya başlıyor. Telefonun arka tarafında parıldayan Glyph ışıkları geri dönüyor, ancak yeni telefonun cazibesini belirleyen asıl faktörler tasarım, yazılım ve ergonomik değişiklikler oluyor.

Nothing Phone 2’nin özelliklerine baktığımızda, 8.6mm kalınlığında ve 201 gram ağırlığında bir telefonla karşılaşıyoruz. Alüminyum bir şasiye ve iç mekanikleri sergileyen şeffaf bir cam arka panele sahip olan telefon, 6.7 inç OLED ekranı, HDR10+ sertifikası, 2412 x 1080 piksel çözünürlüğü ve dinamik 1Hz’den 120Hz’ye yenileme hızıyla dikkat çekiyor. Telefonun içerisinde ise Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci ve 8GB veya 12GB RAM seçenekleri bulunuyor. Depolama alanı olarak ise kullanıcılar 128GB, 256GB veya 512GB seçeneklerinden birini tercih edebiliyor.

Telefonun arka tarafında iki kamera bulunuyor. Bunlardan biri optik ve elektronik görüntü stabilizasyonu (OIS ve EIS) özelliklerine sahip, 50MP Sony IMX890 sensörlü ana kamera. Bu kamera, 4K çözünürlükte ve saniyede 60 kare video kaydedebilme yeteneğine sahip. İkinci kamera ise 114 derece görüş alanına sahip, 50MP Samsung JN1 sensörlü geniş açılı kamera. Ön tarafta ise HDR özellikli 32MP selfie kamerası bulunuyor.

Nothing’ın imza niteliğindeki Glyph aydınlatma sistemi, Nothing Phone 1‘deki versiyona göre güncellenmiş durumda. Yeni düzenlemeler, bildirimler ve çağrı uyarıları için kendi ışık ve ses sistemlerinizi oluşturma imkanı, üçüncü taraf uygulama entegrasyonu ve ekstra fonksiyonlar sunuyor. Bu ekstra fonksiyonlar arasında cihazın ses seviyesi ve şarj durumunun görsel göstergeleri de bulunuyor. Ayrıca, öncekinden daha parlak olan Glyph aydınlatma sistemi, daha düşük bir parlaklık seviyesine de ayarlanabiliyor, bu da onu daha çok yönlü hale getiriyor.

nothing phone 2

Nothing Phone 2 donanım özellikleri

Nothing Phone 2, ekran içi parmak izi sensörü, 4,700mAh batarya, 45W kablolu şarj, 15W kablosuz şarj, 5W ters şarj, stereo hoparlörler ve IP54 su ve toz direnci derecesi gibi özelliklerle donatılmış durumda. Nothing, üç yıl boyunca büyük Android güncellemeleri ve her iki ayda bir sunulan dört yıl boyunca güvenlik güncellemeleri vaat ediyor.

Nothing Phone 2’nin tasarımı, bir önceki modelden daha iyi. Işıklar hâlâ görsel çekiciliğinin büyük bir parçası olsa da, en büyük ve en hoş karşılanan güncelleme ergonomiye yapıldı. Şirket, arka camın zarif kavisli şeklini “yastıklı” olarak tanımlıyor.

nothing phone 2

Nothing Phone 1, iPhone 14 gibi düz ve açılıydı, ancak Nothing, arka camın her tarafını nazikçe şekillendirerek Nothing Phone 2’yi tutmak için çok daha rahat hâle getirdi. Bu, çok ihtiyaç duyulan, mükemmel bir tasarım değişikliği sayılabilir. Ayrıca, kıvrımların ışığı yakalaması ve camın şeffaflığı çok etkileyici görünüyor. Biraz uzaktan bakıldığında, camın sanki orada yokmuş gibi bir his yarattığı belirtiliyor.

Nothing, Phone 2 için beyaz renge ek olarak yeni bir gri renk seçeneği de sunuyor. Gri, telefona biraz daha bilim kurgu filmlerinden çıkma bir görünüm kazandırıyor ve Glyph ışıklarının gerçekten parlamasına izin veriyor. Bence harika görünüyor.

Nothing OS 2.0, Phone 2’de yüklü olarak geliyor ve Phone 1’deki yazılıma oldukça benziyor. Yani, temiz, karmaşadan uzak bir Android versiyonu ve Google’ın Pixel telefonlarındaki kullanıcı deneyimine yakın. Normal Android simge paketini, renkleri ve widget tasarımını seçebilir veya Nothing’ın işletim sisteminin tasarımına özel yaklaşımını tercih edebilirsiniz. Bu, widgetlerin boyutu ve şekli, simgelerin renk ve tasarımı, altlarında metin olup olmadığı ve hatta Hızlı Ayarlar kısayollarını kilitleme ekranına koyma şansı gibi değişiklikleri içeriyor. Simgeler, Nothing’ın tasarım diline ve monokrom sevgisine uyuyor, widgetler ise iOS tarzı bir kaydırma işlevi ile ek detayları görmek için kullanılıyor.

nothing phone 2

Sonuçta Nothing Phone 2, bazılarının seveceği, bazılarının ise gerçekten hoşlanmayacağı, bazen rahatsız edici, ultra-modern görünümlü, genellikle inanılmaz derecede yoğun bir Android yorumu oluyor. Glyph ışıklarını özelleştirme ve kendi ışık ve ses dizilerinizi oluşturma şansı ile Nothing Phone 2, diğer Android telefonlara göre çok daha fazla özelleştirilebilir gibi görünüyor.

Nothing Phone 2 fiyatı ve çıkış tarihi

Nothing Phone 2’nin başlangıç fiyatı 8GB/128GB versiyon için 599 dolar, 12GB/256GB model için 699 dolar ve en üst 12GB/512GB versiyon için 799 dolar olarak belirlendi. Ön siparişler 11 Temmuz’da, yani bugün yurt dışında başlıyor. Telefon 17 Temmuz’da piyasaya sürülecek. 13 Temmuz’da Nothing ABD’de, New York’ta biri olmak üzere birkaç pop-up mağaza açacak.

Birleşik Krallık’ta, çıkış tarihleri aynı ve 13 Temmuz’da Londra’da bir pop-up mağaza açılacak. Telefonun fiyatı 8GB/128GB için 579 İngiliz Sterlini, 12GB/256GB için 629 Sterlin ve 12GB/512GB model için 699 Sterlin.

Nothing Phone 1’in ülkemize getirildiğini varsayarsak, birkaç ay içinde bu yeni modelin de gelmesini bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER