Manşetler

Nothing ilk ürünü olan kablosuz kulaklık Ear (1)’i tanıttı

nothing ear 1

OnePlus kurucu ortağı Carl Pei liderliğindeki tüketici teknolojisi girişimi Nothing, ilk ürünü olan Ear (1) tam kablosuz kulaklıklarını resmen duyurdu. Nothing Ear 1 fiyatı ve özellikleri de tam olarak ortaya çıktı.

Gürültü önleyici özellikli kulaklıklar, aylarca süren ön gösterimlerden, konsept görsellerden ve hatta Nothing’in resmi duyurudan önce 100 çift kulaklığı açık artırmayla sattığı bir ön satıştan sonra piyasaya çıktı. Ear (1) kulaklıklar, 17 Ağustos’ta ABD ve Birleşik Krallık dahil 45 ülkede, 99 $ / 99 £ / 99 € fiyatlarla satışa sunulacak.

Pei yaptığı açıklamada, Ear (1) için “dağınık ve sıradan bir pazarda temiz bir nefes” olarak nitelendirmesini yaptı ve kulaklıkların “gelecek olan bağlantılı dijital dünyamızın tonunu belirleyeceğini” söyledi. Pei, daha önce de Nothing için planının giderek karmaşıklaşan ürün kategorilerinde bir cihaz ekosistemi oluşturmak olduğunu söylemişti.

nothing ear 1

Nothing Ear 1 özellikleri

Şeffaf plastiği temel alan bir tasarıma sahip olan Ear (1), iç devrelerinin bir kısmını ortaya çıkaran farklı bir görünüme sahip. Her bir kulaklık başlığı, karşılık gelen kulağı belirtmek için renk kodlu bir daireye (kırmızı veya beyaz) sahiptir. Kulaklıkların her biri 11,6 mm sürücülerle donatılmış. Nothing’in donanımı ve yazılımı, İsveç elektronik şirketi Teenage Engineering tarafından ayarlanmış.

nothing ear 1

Pil ömrü, kulaklıklar şarj kutusuyla birlikte kullanıldığında 34 saate kadar çıkıyor. Aktif gürültü engelleme kapalıyken, kulakiçi kulaklıklar tek başına 5,7 saate kadar dinleme imkanı sunuyor. Bu değerler aktif gürültü engelleme açıkken sırasıyla 24 saate ve dört saate düşüyor.

Şarj kutusu, Qi uyumlu şarj cihazları kullanılarak kablosuz olarak veya USB-C üzerinden kablolu olarak şarj edilebilirler. Ear (1), gürültülü ortamlar için maksimuma ayarlanabilen gürültü engelleme modu, eğer ortam daha sessizse, neler olup bittiğini duymanız gerektiğinde bir şeffaflık modu barındırıyor. Bunlar için her bir kulaklıkta üçlü mikrofon kullanıyor. Kulaklıklar, telefon görüşmeleri sırasında mikrofonlarını kullanırken arka plandaki gürültüyü de ortadan kaldırıyor.

nothing ear 1

Ear (1), dokunma ve hareket kontrollerine sahip. Bunlar, EQ ve Kulaklığımı Bul işlevlerini de kullanmayı sağlayan bir yardımcı uygulama aracılığıyla özelleştirilebiliyor. Bluetooth 5.2 desteği ve IPX4 suya dayanıklılığı da mevcut. İkincisi sayesinde ter ve hafif su sıçramaları sorun teşkil etmeyecektir. Hızlı eşleştirme, uyumlu Android cihazlarla desteklenecek.

Nothing Ear 1 önümüzdeki ay genel satışa çıkacak olsa da Nothing, 31 Temmuz’dan itibaren kendi web sitesinden sınırlı sayıda bir kulaklık setini satışa sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER