Teknoloji

Nothing Concept 1 kablosuz kulaklık tasarımını sergiledi

nothing ear 1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus kurucusu Carl Pei’nin yeni teknoloji şirketi Nothing, Concept 1 adını verdiği kablosuz kulaklık tasarımını gözler önüne çıkardı. Concept 1, şirketin önümüzdeki dönemde çıkaracağı kulaklıklarda yer vereceği tasarım unsurlarının sergilendiği bir tür galeri niteliği taşıyor. Bunlar arasında Nothing’in önümüzdeki yaz piyasaya çıkaracağı kablosuz kulaklık da bulunuyor. Concept 1, Nothing’in baş tasarımcısı Tom Howard tarafından hazırlandı.

Concept 1’ın Nothing tarafından piyasaya sürülmeyeceğini belirtmek gerekiyor. Kulaklığın fiziksel bir cihaz olup olmadığı bile belirsizliğini koruyor. Nothing tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Piyasaya çıkaracağımız ilk kulaklık, Concept 1 ile benzer olacak. Ancak ortaya çıkacak nihai ürün Concept 1 ile tamamen aynı olmayacak.”

Nothing’in verdiği bilgiye göre, Concept 1 tasarımında üç unsur öne çıkıyor: Ağırlıksız olmak, eforsuz olmak ve zamansız olmak. Burada Nothing’in yaz aylarına kısa bir süre kalmışken neden böyle bir duyuru yapmayı seçtiği sorusu da akıllara geliyor.

Nothing, Concept 1 ile piyasaya süreceği ilk ürün olan kablosuz kulaklığın tasarımına dair somut ipuçları verdiğini belirtiyor. “Gereksiz marka kullanımı” yapmadığını belirten ve şeffaf bir tasarımın tercih edildiğini vurgulayan şirket, tasarımın genel hatlarıyla “büyükanne piposu”na benzeyeceğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER