Manşetler

Nokia 8.1 Plus olarak görmeyi beklediğimiz Nokia X71 tanıtıldı

nokia x71
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HMD Global; Honor View 20, Huawei Nova 4, Redmi Note 7 gibi modellerin yolunu izleyen, 48 megapiksel arka kameralı ilk Nokia markalı akıllı telefonunu duyurdu. Nokia X71’in duyurusu bugün Tayvan’da gerçekleştirildi.

Nokia X71, 48 megapiksel arka kameranın yanı sıra delikli ekran tasarımına sahip. Snapdragon 660 işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, 3500 mAh kapasiteli pil, Zeiss sertifikalı lenslere sahip üçlü arka kamera sistemi başlıca teknik özellikler arasında yer alıyor. Telefon Android 9 Pie ile yüklü geliyor. LCD ekranı ise Full HD+ çözünürlükte. Köşeden köşeye uzunluğu 6.39 inç olanın görüntü oranı ise 19.3:9.

HMD Global Nokia markasıyla, Samsung ve Huawei gibi üreticilerin üst sınıf amiral gemisi modellerinin bir tık altındaki kategoride iddialı olmayı hedefliyor. Nokia X71 de bu amaç uğruna çıkarılmış düzgün bir Android telefonu olma özelliğini taşıyor. Ancak fiyat bakımından kendisiyle hemen hemen aynı özellikleri barındıran Redmi Note 7’ye göre biraz pahalı görünüyor.

Redmi Note 7’nin yurt dışı fiyatı 150 dolar olarak belirlenmişti. Aynı telefon Türkiye’de 1899 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunuldu. GSM Arena’nın haberine göre, Nokia X71’in Tayvan fiyatı 11900 TWD olarak belirlendi. Bu da güncel kurla 2134 TL’ye karşılık geliyor. Eğer Türkiye’de satılacak olsaydı, bu fiyatın üstüne ek ücretlerin gelmesi gerekiyordu.

Nokia X71 Türkiye ve diğer Batı ülkeleri pazarlarında muhtemelen Nokia 8.1 Plus adıyla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER