Manşetler

Honor View 20 Ön İnceleme – Video

honor view 20

Huawei’nin alt markası olan Honor, 2018 yılının bitiminde Honor V20 modelini duyurmuştu. Çin’de duyurulmuş olan bu model 2019’un hemen başında Honor View 20 adıyla uluslararası pazara sunuldu. View 20 iki açıdan önemli, ilki Honor’un ilk delikli ekranlı telefonu olması, diğeri de 48 megapiksel çözünürlüklü ilk akıllı telefonlardan bir tanesi olması.

Honor View 20, metal ve cam birleşimi gövdesiyle gayet çekici görünüyor. Telefonun arkasını saran parlak cam yüzey, ışığa tutulduğunda V harfini andıran şekiller oluşturuyor. Bu da telefonu daha da hoş ve eğlenceli bir hâle getiriyor. 6.4 inç ekran, yüzde 86 gibi yüksek bir ekran-gövde oranıyla ön yüzün büyük bir bölümüne yayılıyor. 6.4 inç IPS LCD ekran, 1080p çözünürlükle keskin ve canlı görüntüler sunuyor. Köşedeki kamera deliği de fazla göz tırmalamıyor. Honor, bu çentiğin görünmemesi için üst kısımları siyah tonlarında olan duvar kağıdı kullanmış.

Kirin 980 işlemciyle gelen telefon, 6 ya da 8 GB RAM ve 128 GB ya da 256 GB depolama alanı seçenekleriyle geliyor. Bu telefondan bir amiral gemisi Android telefon performansı bekleyebiliriz. 4000 mAh kapasiteli pilinin de tek bir şarjla bir günü rahatlıkla aşacak bir performans sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca yarım saatte yüzde 55 şarj imkanı sunduğu iddia edilen hızlı şarj destekli adaptör de kutudan çıkacakmış.

Arkada 48 megapiksel çözünürlüklü kamerayla Honor View 20, bu kadar yüksek çözünürlüğe sahip telefonlar içinde ilklerden bir tanesi. Bir de Xiaomi’nin Redmi Note 7 modelinde bu yüksek çözünürlüğü görüyoruz. Bu kameranın yanında Time of Flight 3D derinlik kamerası var. Bu da Honor’un bokeh efektli fotoğraflara yoğunlaştığını gösteriyor. Kamera uygulaması Huawei’nin Android telefonlarındakiyle aynı düzene sahip. Yapay zekâ modu da mevcut. View 20 ile 4K video kaydı da gerçekleştirilebiliyor. Öndeki ekran deliğine de 25 megapiksel selfie kamerası yerleştirilmiş.

Honor View 20; sadece başka üreticilerin değil, Huawei’nin amiral gemisi telefonlarına da uygun fiyatlı bir alternatif olacaktır. Telefon kağıt üstünde epey fazlasını vadediyor. Tasarımı da güzel, çentik de çok can sıkıcı durmuyor. Önümüzdeki zamanlarda uygun fiyatlı ve iyi performanslı bir Android telefon satın almak isteyecekler için Honor View 20 isabetli seçeneklerden biri olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER