Manşetler

Nokia X6’nın küresel versiyonu yolda

nokia x6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia x6HMD Global bundan üç hafta önce Nokia 5.1, Nokia 3.1 ve Nokia 2.1 adını taşıyan telefonlarını tanıtmıştı. Buna rağmen, Finli üretici hız kesmeden çalışmaya devam ediyor gibi görünüyor. Şirketin yol haritasındaki yeni cihazlar ise Nokia 5.1 Plus ve kısa süre önce tanıtılan Nokia X6’nın küresel versiyonu olacağa benziyor.

Bu konudaki en güçlü işareti ise Bluetooth sertifikaları veriyor. HMD Global, Nokia 5.1 Plus’ın yanı sıra X6’nın iki farklı versiyonu için de Bluetooth sertifikası alırken, bu iki versiyondan en azından birinin cihazın Çin dışında satışa sunulacak versiyonu olması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Nokia 5.1 Plus ile ilgili haberler de bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu haberlerde telefonda Mediatek markalı bir işlemcinin kullanılacağı belirtilirken, Bluetooth sertifika listesinde görülen Nokia TA-1109 isimli cihazın da Mediatek işlemci taşıması söz konusu cihazın Nokia 5.1 Plus olması ihtimalini artırıyor.

Ortaya çıkan Nokia 5.1 Plus taslaklarına göre, telefonun arkasında dikey olarak yerleştirilmiş çift lensli bir kamera modülü bulunacak. Bu modülün altında ise LED flaş ve parmak izi tarayıcısı yer alacak. Telefonun ekranında ise sensörleri barındıran bir çentik bulunacak. Ekranın altındaki alanda ise Nokia logosu görünecek.

X6’nın küresel versiyonları olduğu düşünülen telefonlar ise TA-1083 ve TA-1116 kodlarıyla Bluetooth sertifika listesinde boy gösteriyor. TA-1116 koduna daha önce Rusya’nın ve Tayvan’ın sertifika kurumlarının listelerinde rastlanması, X6’nın bu ülkelerde de satışa sunulacağını gösteriyor.

HMD Global’ın çentikli ekrana sahip ilk akıllı telefonu olan Nokia X6, bundan 1 ay önce Çin’de tanıtılmıştı. Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti taşıyan telefon için 4 ve 6 GB bellek, 32 ve 64 GB dahili depolama alanı seçenekleri bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER