Teknoloji

Nokia X6’nın küresel versiyonu kısa süreliğine Nokia’nın internet sitesinde görüldü

nokia x6

nokia x6Nokia X6 geçtiğimiz ayın ortasında Çin’de tanıtılmıştı. Bu tanıtımdan kısa bir süre sonra ise akıllı telefonun küresel versiyonuna dair haberler etrafta dolaşmaya başlamıştı. X6’nın küresel versiyonu önce Tayvan’ın telekom sertifika kurulunun belgelerinde, ardından da Bluetooth sertifika listelerinde kendisini göstermişti. Cihazın Nokia’nın internet sitesinde de kısa bir süreliğine görülmesi, resmi duyurunun çok da uzak olmadığını düşündürüyor.

Nokia’nın internet sitesinde kullanılan cihaz görseli, X6’nın küresel versiyonunun tasarım bakımından geçtiğimiz ay Çin’de tanıtılan versiyonundan farklı olmadığını gösteriyor. Ancak cihazın teknik kadrosunun orijinal versiyondan farklı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Eğer HMD Global, X6’nın küresel versiyonunda Çin’de çıkan versiyonuyla aynı teknik kadroyu kullanmayı tercih ederse cihazın kalbinde Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti bulunacak. Bu yonga setine 4 veya 6 GB RAM ile 32 veya 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefonun arkasında biri 16, diğeri de 5 megapiksel çözünürlüklü çift lensten oluşan bir kamera modülü bulunurken, cihazın önünde sadece bir kamera yer alıyor.

5.8 inç ekranlı akıllı telefonun uluslararası versiyonunun da kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Android’in en yeni sürümlerini kullanıcılarına ulaştırma konusunda oldukça hızlı davranan HMD Global’ın X6’nın küresel versiyonunu kısa süre içinde Android P’ye yükseltmesi bekleniyor.

Nokia X6’nın küresel versiyonunun çıkış tarihi konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak akıllı telefon için gerekli sertifikaların alınması ve cihazın Nokia’nın internet sitesinde boy göstermesi, telefonun temmuz ayı içinde resmiyet kazanabileceğini işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER