Teknoloji

Nokia X6 Çin dışına Nokia 6.1 Plus ismiyle açılacak

nokia x6

nokia x6Nokia X6 mayıs ayının ortasında Çin’de görücüye çıkmıştı. Akıllı telefonun tanıtılmasının ardından cihazın başka ülkelerde piyasaya sürülmesi konusundaki spekülasyonlar da vakit geçmeden gündeme gelmişti. Bu beklenti sonunda gerçeğe dönüşüyor. X6, 19 Temmuz itibarıyla Çin dışında satışa sunulacak.

Akıllı telefon, Çin dışında Nokia 6.1 Plus ismiyle satılacak. İlk etapta Çin’den fazla uzaklaşmayarak Hong Kong’da piyasaya sürülecek olan cihaz, daha sonra diğer bölgelerde de raflardaki yerini alacak. Telefonun üreticisi HMD Global’ın ilk etapta daha yüksek potansiyel vadeden Asya ülkelerine odaklanması muhtemel görünüyor.

Nokia 6.1 Plus, teknik özellikleri ve tasarımı bakımından X6 ile birebir aynı olacak. 5.8 inç büyüklüğünde çentikli ekrana sahip cam kasalı telefonun arkasında iki kamera bulunuyor. Cihazın kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti yer alıyor. Bellek kapasitesi konusunda kullanıcılara 4 ve 6 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. 4 GB RAM’e sahip modellerde dahili depolama alanı konusunda kullanıcıların önüde 32 ve 64 GB olmak üzere iki seçenek yer alıyor. 6 GB RAM’li model ise doğrudan 64 GB dahili depolama alanıyla birlikte geliyor.

Yazılım kanadında ise Nokia 6.1 Plus ve Nokia X6 arasında fark bulunuyor. Nokia 6.1 Plus, Android One programının bir parçası olarak Android 8.1 Oreo’nun stok versiyonu yüklü olarak kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER