Teknoloji

Nokia X5 yakında Çin dışında da satışa sunulacak

nokia x5HMD Global, Nokia X5 adını verdiği telefonunu geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkarmıştı. İlk etapta Çin’de satışa sunulan telefonu diğer ülkelerde satın alabilmek için fazla beklemek gerekmeyecek. Şirketin telefonu yakında Nokia 5.1 Plus ismiyle Çin dışında da piyasaya sürmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HMD Global’ın pazarlama şefi Juho Sarvikas, sık sık Twitter üzerinden kullanıcılardan ve teknoloji meraklılarından gelen soruları yanıtlıyor. Sarvikas daha önce X6’nın Çin dışına açılması konusunda Twitter üzerinde bir anket gerçekleştirmişti. X5 içinse böyle bir ankete ihtiyaç duyulmamışa benziyor. Orta segmentte konumlanan X5’in Çin dışında da piyasaya sürüleceğini belirten Sarvikas, bunun ne zaman gerçekleşeceği ve ilk etapta hangi ülkelerden telefonun satın alınabileceği konusunda ise bilgi vermedi.

Nokia X5, HMD Global’ın portföyündeki ikinci çentikli ekrana sahip telefon olma özelliğini taşıyor. MediaTek Helio P60 yonga seti taşıyan telefonda 3 ve 4 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunuluyor.

Telefonun arkasında 13 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera kurulumu bulunuyor. 8 megapiksel ön kameraya sahip telefon enerjisini 3060 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Akıllı telefon kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkıyor.

Nokia X5 veya uluslararası ismiyle Nokia 5.1 Plus, orta segment Android pazarının güçlü seçeneklerinden biri olacak gibi görünüyor. HMD’nin portföyündeki ürünlere verdiği sürekli ve kuvvetli destek de X5’in etkisini artıracak faktörler arasında değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER