Teknoloji

Nokia X5 11 Temmuz’da tanıtılacak

nokia 9

Nokia X6 mayıs ayının ortasında Çin’de tanıtılmıştı. Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, tanıtımının ardından Çin dışındaki ülkelerde de heyecan yaratan akıllı telefonu geniş ölçekte satışa sunmaya karar vermişti. X6’yı Nokia 6.1 Plus adıyla Çin dışına açmaya hazırlanan şirket, daha öncesinde Nokia X5’i gözler önüne çıkarmayı planlıyor.

Çin dışında Nokia 5.1 Plus adıyla satışa sunulacağı söylenen X5’in 11 Temmuz itibarıyla resmiyet kazanması bekleniyor. Çin’de görülen tanıtım materyalleri Nokia X serisinin yeni üyesinin gelişini doğrularken, telefonun teknik özellikleri konusunda henüz ortada somut bilgiler bulunmuyor. Hâli hazırda sadece X5’in ekran çözünürlüğünün X6’ya kıyasla daha düşük olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

nokia x5X6’da Qualcomm Snapdragon serisi bir yonga setine yer veren HMD Global’ın X5’te MediaTek tarafından üretilen bir yonga setini tercih edeceği söyleniyor. Şirketin telefon için iki farklı işlemci seçeneği sunabileceği de belirtilse de, bu şimdilik pek ihtimal dahilinde görülmüyor.

Nokia X5, HMD Global’ın gelecek dönemki yol haritasında yer alan tek yeni akıllı telefon değil. Şirketin hâli hazırda Qualcomm Snapdragon 845 taşıyan bir amiral gemisi cihaz üzerinde çalıştığı ve bu cihazda ekran çentiğinin ve kulaklık jakının bulunmayacağı söyleniyor. Kablosuz şarj özelliği, Lumia serisinde kullanılanlara benzer bir kamera modülü ve cam kasa da beklenen diğer özellikler arasında sayılıyor. HMD’nin yılın üçüncü çeyreğinde orta segment için Snapdragon 710 taşıyan bir cihazı da gözler önüne çıkaracağı iddialar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER