Manşetler

Nokia X5’te çentik ve çift arka kamera var

nokia x5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia x5Nokia markalı Android telefonlarını üreten HMD Global, orta segment Nokia X5 modelini duyurdu. X5 de kardeşi X6 gibi çentikli ekrana ve cam gövdeye sahip. Bu da HMD’nin ilk kez Apple’ın iPhone X’u ile başlayan tasarım eğilimlerine uyum gösterdiği anlamına geliyor.

Nokia X5, X6’nın daha makul fiyatlı ve düşük teknik özelliklere sahip versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. 5.9 inç HD+, 19:9 görüntü oranlı ekran, X6’nınkine göre biraz daha düşük kaliteye sahip. Bu da video izleme veya oyun oynama deneyiminin X6’daki kadar iyi olmayacağını gösteriyor.

X5’te MediaTek Helio P60 işlemci çalışıyor ve 3060 mAh kapasiteli pil bulunuyor. 3 GB veya 4 GB RAM, 32 veya 64 GB dahili hafıza gibi konfigürasyon seçenekleri de mevcut. Kameralara baktığımızda ise, önde 8 megapiksel selfie kamerası, arkada ise 13 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera yer alıyor. Bunun yanı sıra arkada parmak izi sensörü de bulunuyor.

Cihazda Android 8.1 yüklü olarak geliyor. Çin fiyatı ise 999 yuan olarak belirlendi, bu da mevcut kurda 714 TL’ye denk geliyor. Daha düşük seviyeli teknik özellikleri göz önünde bulundurduğumuzda bu fiyat normal görünüyor. Nokia X5’in siyah, mavi ve beyaz renkleri; bugün itibarıyla ön siparişe sunuluyor. Telefonun diğer ülkelerde satışa sunulup sunulmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER