Manşetler

Nokia X A110 Android telefonunun fotoğrafları MWC etkinliği öncesinde sızdı

Nokia X A110 olarak adlandırılması beklenen Nokia markalı ilk Android telefonuna ait fotoğraflar internete sızdı.

nokia-x-a110-200214-4

BGR sitesinin yayınladığı birkaç fotoğraf ilk olarak Çinli web sitesi Coolxap’in bir forum üyesi tarafından paylaşıldı. Üye, bu fotoğrafların ilk Nokia X versiyonlarından bir tanesine ait olduğunu öne sürüyor. Sızan görüntülere bakıldığında, Windows Phone benzeri bir Android kullanıcı arayüzünün fazla gösterişli olmayan ve giriş seviyesi telefon havası taşıyan bir Nokia cihazında yer aldığı görülüyor.

Cihazın siyah renkli gövdesi Lumia telefonlarından izler taşırken kalınlığın da az olmadığı gözlerden kaçmıyor. Galeride yer alan fotoğraflar sayesinde siz de bu cihaz hakkında fikir edinebilirsiniz.

Nokia bu hafta başında yayınladığı bir görselle Nokia X akıllı telefonunun tanıtılacağının işaretini verdi. 24 Şubat Pazartesi sabahı Barselona’da düzenlenecek basın toplantısını işaret eden bu tanıtımda yeşil renkli bir arka plan üzerinde yer alan “X” harfi dikkat çekiyor. Nokia’nın akıllı cihazlar ve servisler biriminin tam da Microsoft’un çatısı altına girişinin öncesinde bir Android cihazı görecek olmak işi biraz daha ilginç hâle getiriyor.

Nokia X A110’da 4 inç WVGA ekran, Qualcomm Snapdragon S4 veya Snapdragon 200 işlemci, 3 megapiksel veya 5 megapiksel kamera, 4 GB dahili hafıza, 512 MB RAM ve 1500 mAh kapasiteli batarya gibi başlıca teknik özelliklerin bulunacağı söyleniyor. Ayrıca microSD kart yuvası sayesinde depolama alanı daha da artırılabilecek.

Nokia’nın bu cihazı gelişmekte olan pazarlarda 100 dolar civarında bir fiyattan piyasaya sunacağı tahmin ediliyor.

İlgili >> BGR

İLGİLİ HABERLER