Teknoloji

Nokia X 16 Mayıs’ta tanıtılacak

nokia x6

nokia xNokia da çentikli akıllı telefon modasına uyan üreticiler arasına katılmaya hazırlanıyor. Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, 16 Mayıs’ta gerçekleştireceği etkinlikte çentikli ekrana sahip yeni telefonunu gözler önüne çıkaracak. Etkinlik için gönderilen davetiyede telefonun adı konusunda bir ipucu verilmese de, kullanılan görsel cihazın Nokia X adını taşıyacağını işaret ediyor.

Çin’in sosyal ağlarından Baidu’da paylaşılan etkinlik davetiyesinde ekranının üst kısmındaki çentik hemen göze çarpıyor. Davetiyede kullanılan fotoğrafta “X” şeklinde birleşen yolların görülmesi ise telefonun adının X olması ihtimalini oldukça yukarıya çekiyor. Etkinlik davetiyesiyle birlikte telefonun ön panelini gösteren bir görsel de sosyal ağlarda dolaşmaya başladı.

HMD Global söz konusu tarih gelene kadar yeni telefonuna dair detayların büyük kısmını kamuoyuyla paylaşmayı planlıyor. Tasarım konusundaki detayları gün yüzüne çıkaran şirket, donanım bilgileri konusunda ise henüz sessizliğini koruyor.

Telefonun adının Nokia X6 olabileceği de belirtilse de, bu ihtimalin biraz daha azaldığı söyleniyor. Nokia X hakkındaki tüm detayları görmek içinse 16 Mayıs tarihine kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER