Manşetler

Nokia Symbian’dan bu yaz itibarıyla tamamen vazgeçiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir dönem dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olan, ancak bu tahtını daha sonra Android’e bırakan Symbian, bu yaz içinde son nefesini vermeye hazırlanıyor. Pek çok üreticinin bir dönem kullandığı işletim sistemi asıl ününü aynı zamanda sahibi olan Nokia ile yapmıştı. Finli şirket de yedi yıllık kullanım süresinin ardından bu yaz itibarıyla Symbian ile vedalaşmaya hazırlanıyor.

nokia-n8-symbian-anna

The Financial Times’ın haberine göre, Nokia Symbian işletim sistemi yüklü son cihazlarının sevkiyatını bu yaz içinde gerçekleştirecek ve ağırlığının çok büyük bir kısmını Windows Phone 8 işletim sistemine verecek. Nokia’nın Windows Phone 8 yüklü akıllı telefon sevkiyatları Symbian işletim sistemli cihaz sevkiyatlarını ancak geçtiğimiz yıl geride bırakabilmişti. Bu yıl içinde 500 bin Symbian işletim sistemli akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştireceğini daha önceden duyuran şirket, işletim sistemine olan ilgi daha fazla azalmadan gemiden kendi isteğiyle ayrılmaya karar vermişe benziyor.

Symbian halen bazı pazarlarda kullanılsa da pazar payı oldukça düşük seviyelerde seyrediyor. Nokia’dan yapılan açıklamada Symbian işletim sistemli bir akıllı telefonu hazır hale getirmenin 22 ay sürdüğü, Windows Phone içinse bu sürenin bir yılın altında olduğu belirtildi. Uzun süredir ilgisinin çok büyük bir kısmını Windows Phone’a aktaran Nokia’nın bu kararını ”sürpriz” olarak nitelemek pek mümkün değil.

İlgili >> The Financial Times

İLGİLİ HABERLER