Teknoloji

Nokia PureView teknolojisinin Lumia Windows Phone cihazlarına geleceğini doğruladı

nokia-808-on-inceleme-00010

Nokia’nın Symbian tabanlı 808 PureView cihazıyla duyurduğu PureView teknolojisinin geleceğin Lumia Windows Phone cihazlarına geleceği doğrulandı. Finlandiyalı şirket geçmişte diğer platformların da 41 megapiksel kamera sensöründen yararlanabileceğini işaret etmişti. Nokia yöneticisi Chris Webber kullanıcıların PureView teknolojilerini geleceğin Lumia cihazlarında göreceğini söyleyerek işe biraz daha resmiyet katmış oldu.

HowardForums’a konuşan Webber, PureView Lumia cihazlarının ne zaman geleceğini açıklamadı, ancak Nokia’nın Microsoft ile platformun PureView görüntüleme teknolojisiyle yapmak istediklerini desteklemesini garantiye almak amacıyla birlikte çalıştığını belli etti. Webber, Windows Phone’un düşük pazar payıyla ilgili olarak platformun mükemmel bir başlangıç yaptığına inandığını, ancak bu başarıyı ileriye taşımanın Nokia ve Microsoft’a bağlı olduğunu dile getirdi.

Microsoft’un 20 Haziranda düzenlenecek Windows Phone etkinliğinde Windows Phone 8’i kıyısından köşesinden göstermesi bekleniyor. Windows Phone 8’de Nokia Haritalar’ın Bing Haritalar’ın yerini alacağı söyleniyor. Buna belki bazı kamera iyileştirmeleri de eklenir. Windows Phone 8’de göreceğimiz yenilikler aslında Nokia’nın bu platforma neler kattığının ufak bir göstergesi de olacak.

İlgili – HowardForums

İLGİLİ HABERLER