Manşetler

Nokia Here Maps iOS uygulaması yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın iOS’e özel Here Maps harita uygulaması App Store üzerinden yayınlandı. Ücretsiz olarak dağıtıma sunulan ve Türkiye’den de indirilebilen bu uygulama Apple’ın pek fazla beğenilmeyen harita uygulamasının durumundan yararlanmayı umuyor. Nokia’nın sahibi olduğu NAVTEQ’in verilerinden yararlanan ve kişisel noktaları kayıt almaya yarayan Here.net portalını da destekleyen bu uygulama doğal iOS uygulamasının yerine bir HTML5 tabanlı uygulama olmanın dezavantajlarını yansıtıyor, özellikle arayüz geçişlerinde biraz yavaş kalıyor.

Here Maps uygulaması diğer iOS uygulamalarının aksine Nokia’nın kullanıcı arayüzü çizgisine uygun bir tasarıma sahip, bu nedenle biraz kafa karışıklığına neden olabilir. Bunun dışında Nokia’nın internet tarayıcısı bazlı seçeneğinin tüm niteliklerini kullanıcılara sunuyor. Belirli bir bölge için çevrim dışı kullanıma özel önbellekleme, Time Out ve Lonely Planet incelemeleriyle entegre edilmiş ilgi çekici mekanlar, Qype’ten sağlanan incelemelere bağlantılar ve diğer servisler Nokia Here Maps uygulamasında yer alıyor. Otomobil, toplu taşıma ve yaya için yol tariflerinin yanı sıra sesli navigasyon da mevcut. Ancak dil olarak şu an için sadece İngilizce kullanılıyor gibi görünüyor.

Nokia Here Maps servisinin Android ve Firefox versiyonlarının da kısa süre içerisinde yayınlanması bekleniyor. Bunların içinden Android uygulamasını daha önce görmemiz olasılık dahilinde, çünkü Firefox versiyonunun 2013 tarihinde faaliyete geçeceği belirtilmişti. Here Maps uygulamasını aşağıdaki iTunes bağlantısını takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER