Teknoloji

Nokia, e-posta ve anlık mesajlaşma sağlayıcısı OZ Communications’ı satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia ile OZ Communications, merkezi Kanada’nın Montreal kentinde bulunan ve 220 çalışanı olan özel bir şirket olan OZ Communications’ın Nokia tarafından satın alındığını duyurdu. Tüketicilere mobil mesaj çözümleri sunan lider firma OZ, mobil cihazlar aracılığıyla anlık mesajlaşma ve e-posta hizmetlerine erişim sağlıyor.

Nokia yetkilileri OZ satın almasıyla ilgili olarak şunları ifade ediyor, “OZ ile birlikte, Nokia da Connecting People (İnsanları birbirine Bağlama) misyonunu yenileyerek, en sevdikleri Internet toplulukları üzerinden kolayca erişim sağlıyor. OZ ekibi ve teknolojisi, hızla büyüyen tüketici mesajlaşma pazarına Nokia tarafından çok daha iyi hizmet verilmesini kolaylaştıracak.”

OZ şirketini satın alan Nokia, başta AOL, Gmail, ICQ, Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger ve Yahoo! olmak üzere sektörün en iyi e-posta ve anında mesajlaşma hizmetlerine kullanımı kolay ve hızlı erişim sağlayacak. 5.5. milyondan fazla aylık abonesiyle OZ çözümleri, son derece geniş bir yelpazeye yayılan mobil cihaz platformlarında önde gelen pek çok mobil operatör tarafından kullanılıyor.

OZ başkanı ve Genel Müdürü Jim Knapik konuyla ilgili şöyle söylüyor; “OZ 2003 yılından bu yana Nokia ile yakın bir işbirliği içindeydi; bu noktada güçlerimizi birleştirmemiz ortaklığımızın doğal bir uzantısı olacak. Nokia cihazları ve dağıtım araçları vasıtasıyla OZ çözümlerini tüm dünya genelinde tüketicilere yaymak bizim için heyecan verici.”

Nokia ile OZ birleşmesinden elde edilen uzmanlık ve teknoloji, mesajlaşma çözümlerine yönelik mevcut Nokia portföylerini tamamlayıcı bir rol oynarken, Nokia Series 40 ve S60 cihazlarındaki mobil mesajlaşma çözümleri portföyünü kusursuz bir hale getiriyor. Bu arada Nokia, OZ’un halihazırdaki orijinal araç imalatçısı (OEM) ve mobil operator müşterileriyle sıkı bir işbirliği içinde çalışmaya devam edecek.

Satınalma işlemlerinin, mutat kapanış koşullarına tabi olarak 2008 yılının dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Kapanışın ardından OZ, Nokia Servis ve Yazılım işlemleri ünitesinin bir parçası olmuş olacak.

İLGİLİ HABERLER