Teknoloji

Nokia 8110 4G KaiOS güncellemesiyle WhatsApp desteğine kavuşuyor

whatsapp kaios

nokia 8110 4gGoogle bundan kısa bir süre önce KaiOS işletim sisteminin geliştirilmesi için 22 milyon dolarlık bir kaynak ayıracağını ve uygulamalarının bu platforma özgü versiyonlarını geliştireceğini duyurmuştu. Firefox OS’in sadeleştirilmiş versiyonu olan KaiOS’in kullanıldığı telefonlardan biri olan Nokia 8110 4G de yakında bu çalışmalar kapsamında yeni uygulamalara kavuşacak.

Sosyal uygulamaların eksikliği günümüzde pek çok kişi için düşünülemez olsa da, 8110 4G’de popüler uygulamaların büyük kısmı eksikti. Bu da cihazın kullanıcılar için cazibesini azaltan bir durum olarak gösterilmişti. Ancak HMD Global’dan yapılan açıklamaya göre, bu durumun değişmesi için harekete geçildi. Söz konusu değişim çerçevesinde telefonda yerini alacak ilk uygulamalardan birisi de WhatsApp olacak.

HMD Global’ın pazarlama şefi Juho Sarvikas, WhatsApp’ın KaiOS’ta ve doğal olarak 8110 4G’de kullanıcılarla buluşacağını açıkladı. WhatsApp dışında Facebook ve YouTube da KaiOS tarafından desteklenen uygulamalar arasına katılacak.

Nokia 8110 4G kullanıcılarına yeni uygulamalar getirecek KaiOS güncellemesinin yayın tarihi konusunda henüz bilgi verilmedi. Google’ın desteği ve KaiOS’in daha fazla pazara açılma isteğiyle WhatsApp, Facebook ve YouTube’a daha çok uygulamanın katılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER