Teknoloji

Nokia 8110 4G Türkiye’de satışa sunuldu

whatsapp kaios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia markalı telefonların üreticisi HMD Global, bu yılın Mobil Dünya Kongresi’nde geçen yıl olduğu gibi efsanevi bir Nokia telefonunu yeniden canlandırmıştı. Nokia 8110 4G, 90’ların sonunda gördüğümüz ve Matrix filmindeki kullanımıyla efsaneleşen Nokia 8110 modelinin günümüze uyarlanan bir versiyonu olmuştu.

HMD Global bu telefonun sarı renk seçeneğini de çıkarmış ve görünümü nedeniyle bunu “muz telefonu” olarak da nitelendirmişti. Bu cep telefonu, tanıtıldıktan aylar sonra, 789 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa sunuldu.

Nokia 8110 4G‘de 2.4 inç, 320 x 240 piksel ekran bulunuyor. Bu kadar küçük bir ekran için çözünürlük fazlasıyla yeterli oluyor. Arkada 2 megapiksel kamera bulunuyor. Telefonun Qualcomm 205 işlemcisi yeterli gücü sunuyor. Pili ise 17 günlük bekleme süresi sunuyor. İşletim sistemi tarafına ise Kai OS’i görüyoruz. Klasik Yılan oyununun güncel bir versiyonu da geliyor.

Aslında MWC 2018’de bu telefon tanıtıldığı zaman, fiyatı 599 TL olarak açıklanmıştı. Ancak kur etkisi bu telefona ciddi biçimde yansımış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER