Teknoloji

Nokia 5.1 Plus sızıntısı HMD’nin çentikli ekranı sevdiğini gösteriyor

nokia 5.1 plusNokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, çentikli ekrana sahip Nokia X6’yı mayıs ayında Çin’de tanıtmıştı. Telefonun gördüğü ilgi, şirketi cihazı Nokia 6.1 Plus ismiyle Çin dışında da satışa sunma konusunda teşvik etmişti. HMD Global bu doğrultudaki hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da başka bir cihazı geliştirmeye devam ediyor. X6’ya bir hayli benzer olacağı anlaşılan telefonun Çin’de Nokia X5, Çin dışında ise Nokia 5.1 Plus ismiyle satışa sunulması bekleniyor.

Orta segmentte konumlanacağı söylenen 5.1 Plus’a ait görseller Tiger Mobiles ve OnLeaks tarafından paylaşıldı. Paylaşılan görselde göze ilk olarak 5.7 inç ekranın üst kısmındaki çentik çarparken, 2018 itibarıyla iyice standart hâline gelen çift lensli arka kamera modülü de gözden kaçmıyor. Alt kenarda USB-C girişinin yanında görülen 3.5 mm. kulaklık jakı da görselin dikkat çeken unsurları arasında bulunuyor.

OnLeaks’in geçmiş paylaşımları, yayınlanan 5.1 Plus fotoğrafının gerçek olma ihtimalini yukarıya çekiyor. Cihazın teknik kadrosu ve tanıtım tarihi konusunda ise henüz ortada net bilgiler bulunmuyor. Ancak telefonun orta segmentte konumlanacak olması nedeniyle işlemci ve kamera sensörü gibi bileşenlerin de orta segment dinamiklerine uygun olması öngörülüyor.

Nokia 5.1 Plus tanıtımı konusunda akıllara gelen ilk seçeneklerden biri ağustos ayının sonlarında Berlin’de gerçekleştirilecek IFA 2018 olsa da, henüz bu konuda somut bir işaret gelmiş değil. Telefonun ilk olarak Nokia X5 adıyla Çin’de resmiyet kazanması ve ardından uluslararası pazara merhaba demesi de muhtemel görünüyor. Çin’deki Nokia X5 tanıtımının bugün gerçekleştirilebileceğine dair haberler de kısa süre önce gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER