Teknoloji

Nokia 3310’un LTE destekli versiyonu yolda olabilir

Bu yılın başlarında duyurulan Nokia 3310 yılın en çok ilgi gören cep telefonlarından bir tanesi olmuştu. Ancak bu telefon başlangıçta sadece 2G şebekeleriyle uyumlu olacak şekilde çalışıyordu. Eylül ayında ise 3G şebekeleriyle de uyumlu bir versiyon çıkarılmıştı. Ne var ki, her iki versiyonun da Türkiye’de satışa sunulduğunu görmedik. Belki kısmet LTE destekli Nokia 3310’adır.

Çinli telekomünikasyon kuruluşu TENAA’nın kayıtlarına dikkat çeken Phone Radar sitesi, 3310’un yeni bir versiyonunun yolda olduğunu iddia ediyor. Söz konusu telefonun TD-LTE ve TD-SCDMA gibi, Çin’de kullanılan iki 4G protokolüyle uyumlu olacak gibi görünüyor.

Öte yandan Nokia 3310’un Alibaba’nın Yun OS işletim sistemiyle çalışacağı da iddia ediliyor. Bu da çok şaşırtıcı sayılmaz, çünkü 3G versiyonu da 2G versiyonundan daha farklı bir işletim sistemiyle çalışıyor.

Haberin başında Nokia 3310’un LTE versiyonunun Türkiye’de satışa sunulmasıyla ilgili temennimizi belirttik. Ancak eğer beklenen telefon sadece Çin’de kullanılan kablosuz frekans bantlarını desteklerse, Türkiye’de satışa sunulması imkansız gibi görünüyor. Üstelik mobil operatörler akıllı telefon satışlarına daha çok önem veriyor, Nokia 3310’un satışları baltalayacağını düşünüyor olabilirler.

İLGİLİ HABERLER