Teknoloji

Nintendo Switch ve oyun satışlarıyla gülmeye devam ediyor

nintendo switch pro qualcomm 4k

Bir önceki çeyreğe ait finans raporunu yayınlayan Nintendo, Switch oyun konsoluna olan ilginin devamından memnun görünüyor. Şirket, geride kalan üç aylık dönemde 11.57 milyon konsol sattı. Böylelikle 2017’de çıkan Switch’in toplam satış sayısı 80 milyona yaklaştı.

Nintendo, Switch’in gördüğü yoğun ilgi nedeniyle mali yılının tamamına yönelik öngörüsünde de değişikliğe gitti. Şirket, 31 Mart’ta sona erecek mali yılında toplamda 26.5 milyon Switch satmayı hedefliyor. Nintendo net kâr beklentisini de yüzde 33 oranında artırarak 400 milyar yene (27,43 milyar TL) çıkardı.

Switch toplam satış sayısında da 3DS’i geride bırakmayı başardı. 3DS, üretimi sonlandırılmadan önce 75.94 milyon satış sayısına ulaşmıştı. Geride kalan çeyrekte sadece 730 bin DS sevkiyatının yapılması, bu konsolun sonunun geldiğini gösteriyor.

Nintendo için oyun satışları da oldukça iyi gidiyor gibi görünüyor. Şirket, son üç aylık dönemde 76 milyon oyun satışı gerçekleştirdi. Mario Kart 8 Deluxe ve Animal Crossing: New Horizons’ın toplam satışları 30 milyonu geçerken, The Legend of Zelda: Breath of the Wild ve Pokémon Sword/Shield satışları da 20 milyonun üstüne çıktı.

Nintendo mevcut mali yılda 19 milyon Switch sevkiyatı gerçekleştirmeyi hedefliyordu. Ancak şirket toplam satış hedefini 24 milyona çıkardı. Bu hedefin artırılmasında koronavirüs salgınıyla artan talep önemli bir rol oynuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER