Teknoloji

Chrome Android uygulamasına yeni arayüz ve özellik

chrome android

Google Chrome Android uygulaması için hazırlanan en son güncelleme, sekme değiştirme arayüzünü yeniliyor. Buna ek olarak, sekme gruplama özelliğiyle birlikte kullanıcıların açık web sayfalarını organize etmesi kolaylaştırılıyor.

Bazı kullanıcılar, Chrome 88 güncellemesinin yayınlanmasının ardından yeni arayüzle ve sekme gruplandırma özelliğiyle karşılaşmıştı. Ancak özellik tüm kullanıcılara ulaşmamıştı. Şimdi de, dağıtımın kademeli biçimde yapıldığı anlaşılıyor.

Yeni ızgara görünümü, mevcut dikey sekme listesinin yerini alıyor. Yeni arayüz, Chrome iOS uygulamasının arayüzünü de hatırlatıyor. Ekranda aynı anda yaklaşık altı sekme gösterilirken, bu sekmeler sola veya sağa doğru kaydırılarak kapatılabiliyor. Gizli sekmelere de ekranın üzerindeki küçük bir ikona dokunarak erişilebiliyor.

Sekme grupları ise Chrome’un masaüstü uygulamasında geçtiğimiz yıldan bu yana sunuluyor. Böylelikle kullanıcılara sekme organizasyonu konusunda daha kullanışlı bir yol açılıyor. Kullanıcılar, aynı gruptaki sekmeler arasında da hızlı biçimde geçiş yapabiliyor. Android kullanıcıları bir sekmeyi diğerinin üzerine sürükleyerek bunları aynı grupta toplayabiliyor. Sekme gruplamak için farklı menü araçları da kullanılabiliyor.

Yeni arayüzün Chrome Android uygulamasının tüm kullanıcılara ulaşması biraz zaman alacak gibi görünüyor. Ancak yeni arayüzü ve gruplama özelliğini manuel olarak aktif hâle getirmek de mümkün. Bunun için adres çubuğuna “chrome://flags” yazdıktan sonra bu özellikler için arama yaparak gerekli seçeneklere erişilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER