Teknoloji

Nintendo Switch satışlarında hedefi ucu ucuna tutturdu

nintendo switch

Nintendo, Ocak-Mart ayları arasında 4.11 milyon Switch konsol sattı. Böylelikle şirketin mali yıl genelinde sattığı Switch sayısı 23.06 milyona ulaştı. Japon oyun devi, bir süre önce satış öngörülerini revize etmiş ve mali yıl genelinde satmayı öngördüğü Switch sayısını 23 milyona çekmişti.

Nintendo ilk etapta 25.5 milyon konsol satmayı bekliyordu. Daha sonra hedefini 24 milyon olarak revize eden şirket, son olarak 23 milyon hedefinde karar kılmıştı. Şirket bir önceki yıl ise 28.83 milyon konsol satmıştı. Nintendo bu durumdan çip krizini ve diğer bileşenlerin tedariğindeki sıkıntıları sorumlu tutuyor.

Nintendo 2017’nin mart ayından bu yana 107.65 milyon Switch sattı. Şirketin en başarılı ev oyun konsolu olan Switch, kısa bir süre önce Wii’yi geride bırakmıştı. Ancak taşınabilir konsollar tarafında Switch’in önünde Game Boy ve DS gibi ürünler bulunuyor.

Yazılım tarafında ise Pokemon Legends: Arceus’un güçlü başlangıcı dikkat çekiyor. Oyun şimdiye kadar 12.64 milyon kopya sattı. Bir önceki çeyreğin Pokemon oyunlarından Brilliant Diamond and Shining Pearl ise açılış çeyreğinde 13.97 milyon adet satmıştı. Hâlihazırda bu sayı 14.65 milyon seviyesinde. Dolayısıyla Arceus’un diğer Pokemon oyunlarıyla benzer bir seyir izlediği söylenebilir.

Nintendo 1 Nisan 2022 itibarıyla başlayan mevcut mali yılı boyunca 21 milyon Switch satmayı öngörüyor. Bu da Switch satışlarında en iyi dönemin geride kalmış olduğunu düşündürüyor. Şirket gelir ve operasyon kârında da sırasıyla yüzde 5.6 ve 15.6 oranında düşüş öngörüyor.

İLGİLİ HABERLER