Teknoloji

Nintendo Switch satışlarına çip krizi darbesi

nintendo switch

Nintendo Switch satışları geride kalan çeyrekte hatırı sayılır ölçüde geriledi. Nintendo’nun son finans raporu, bir önceki yılın aynı döneminde 4.45 milyon olan satış sayısı 3.43 milyona düştü.

Oyun satışları ise 45.3 milyondan 41.4 milyona geriledi. Bütün bunların sonucunda Nintendo’nun operasyon kârı da 101.6 milyar yene (130,6 milyar TL) düştü. Söz konusu meblağın beklentilerin altında kaldığını da belirtmekte fayda var.

Nintendo’dan yapılan açıklamada, Switch satışlarındaki düşüşte küresel çip krizinin önemli bir rol oynadığı belirtildi. Sony de geçtiğimiz çeyrekte aynı sorundan muzdarip olmuştu. Şirket donanım üretiminde küresel yarı iletken çip krizinden kaynaklanan sorunların yaşandığını ve bunun da satışları etkilediğini ifade etti.

Nintendo satılan Switch modellerinin önemli bir kısmının OLED versiyon olduğunu belirtti. 1.52 milyon OLED Switch satan şirket, bu modelin kâr marjının düşük olması nedeniyle genel kârın da azaldığının altını çizdi.

Oyun satışları düşse de, birinci taraf oyun satışlarının artması Nintendo için bir teselli olmuş gibi görünüyor. Şirket Switch’in piyasaya çıkışından bu yana birinci taraf oyun satışlarında en iyi ikinci çeyreğini yaşadı. Oyunlara bir önceki yıla kıyasla yüzde 13 daha az para harcansa da, Nintendo genel olarak oyun satışlarından memnun durumda.

Birinci taraf oyun satışlarını artıran oyunlar arasında 29 Nisan’da çıkan Nintendo Switch Sports, 10 Haziran’da çıkan Mario Strikers: Battles League ve 24 Haziran’da çıkan Fire Emblem Warriors göze çarpıyor.

Nintendo Switch oyunlarının satışlarının içinde bulunduğumuz çeyrekte artması öngörülüyor. Kısa süre önce çıkan Xenoblade Chronicles 3’ün yanı sıra Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass: Wave 2, Splatoon 3 ve Kirby’s Dream Buffet bu dönemde oyuncularla buluşacak. OLED Switch Splatoon 3 Edition da 26 Ağustos’ta satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER