Teknoloji

Nintendo Switch sonrası dönem için endişeli

nintendo switch pro qualcomm 4k
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo, Switch sonrasında çıkaracağı yeni nesil konsolun başarı potansiyeli konusunda endişeli görünüyor. Bir yatırımcı etkinliğinde yapılan açıklamada, Switch‘in ömrünü tamamlamasının ardından yeni nesil konsola geçiş sürecinin sancılı olabileceği belirtildi.

Nintendo için yıllar önce Wii’den Wii U’ya geçiş süreci hiç iyi gitmemişti. Wii’nin başarısının kıyısından geçemeyen Wii U, Nintendo’nun en büyük başarısızlıkları arasında yer alıyor. Switch ile bunun etkisini kırmayı başaran şirketin benzer bir durumun tekrarlanmasından korkmasına şaşırmamak gerekiyor.

Nintendo mevcut müşterilerinin tek bir cihaza bağlı kalmaması ve genel olarak markaya yönelik bir bağlılık hissetmesini hedefliyor. Bunun için müşteri bağlılığını artıracak Switch Online gibi programları hayata geçiren şirket; bir taraftan da Mario, Zelda ve Pokemon gibi klasik serilerine yeni oyunlar eklemeye devam ediyor.

Nintendo’nun yeni ürün yol haritasının detaylarının henüz netleşmediğini de belirtmekte fayda var. Şirket son olarak geçtiğimiz yıl Switch’in OLED ekranlı versiyonunu çıkarmıştı. Nintendo’nun bir sonraki adımının ne olacağı ve ne zaman atılacağı hâlâ belirsizliğini koruyor.

Nintendo yeni konsolunu duyurduğunda mevcut Switch oyunları için geçmişe dönük uyumluluk desteğinin olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak böyle bir desteğin Nintendo’nun korkularını boşa çıkarma konusunda etkili olacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER