Teknoloji

Switch satışları Nintendo’nun yüzünü güldürmeye devam ediyor

nintendo switch

Nintendo, ocak-mart ayları arasındaki üç aylık döneme ait finans raporunu kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu raporda, şirketin şimdiye kadar toplamda 55.7 milyon Switch ve Switch Lite sattığı belirtildi. Nintendo, mevcut mali yıl içinde 19 milyon Switch satmayı planlıyor.

Mart ayıyla birlikte mali yılını da tamamlayan Nintendo, geride kalan mali yılı 12.3 milyar dolar gelir ve 3.3 milyar dolar operasyon kârı ile tamamladı. Şirket kârını yüzde 41.1, gelirlerini ise yüzde 9 oranında artırdı.

Nintendo’nun göz dolduran bilançosunun yıldızı hiç kuşkusuz Switch oldu. Seride artık Switch’in yanında daha kolay taşınabilir ve uygun fiyatlı bir seçenek olan Switch Lite da bulunuyor.

Raporda Switch’in momentum kaybı yaşamadan çok iyi bir performans sergilediği belirtilirken, Switch ailesinin genelinde bir satış artışının görüldüğü vurgulandı. Mart ayında yayınlanan ve kısa sürede 11.77 milyon gibi yüksek bir satış rakamına ulaşan Animal Crossing: New Horizons da Switch’in istikrarlı büyümesine katkı sağlayan faktörlerden biri olarak gösteriliyor.

Nintendo, koronavirüs salgını nedeniyle son çeyrekte üretim ve sevkiyat konusunda bazı sıkıntıların yaşandığını; ancak bu dönemin donanım ve oyun satışlarına da olumlu bir etkisi olduğunu belirtti. Şirket, geride kalan mali yılda toplamda 21.3 milyon Switch satıldığını ve satışların yıllık bazda yüzde 24 oranında arttığını da açıkladı.

Switch, Nintendo tarihinin en çok satan ikinci oyun konsolu olmaya epey yaklaşmış durumda. Toplam satış sayısı bakımından NES ile arasında 6 milyonluk bir fark kalan Switch’in mevcut mali yılın içinde ikinciliğe yerleşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu listenin zirvesinde ise 100 milyondan fazla satan Wii bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER