Teknoloji

Nintendo Switch satışı hedefini tutturmak için yılı iyi kapatmak zorunda

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo geride kalan çeyrekte 3.19 milyon Switch konsol sattığını açıkladı. Böylelikle şirketin mevcut mali yıl içinde sattığı Switch sayısı 5.07 milyona ulaştı. 2017’nin mart ayındaki çıkıştan bu yana satışa sunulan Switch sayısı ise 22.86 milyona çıktı. Nintendo Switch böylelikle toplamda 21.74 milyon satış rakamına ulaşan GameCube‘u geride bırakmış oldu. Switch, selefi olarak nitelenebilecek Wii U‘yu daha önce geçmeyi başarmıştı.

Japon oyun devi 31 Mart 2019 itibarıyla sona erecek mali yılı içinde 20 milyon Switch satmayı hedefliyor. Bu hedefi karşılamak için şirketin önünde çok dik bir yol bulunuyor.

Özellikle içinde bulunduğumuz çeyrekteki satış performansı ayrı bir öneme sahip. Şirket geçtiğimiz yılın son üç aylık döneminde 7.23 milyon Switch satabilmişti. Söz konusu sayının bu yıl hatırı sayılır ölçüde artması gerekiyor.

Nintendo Switch satışları yeni oyunlar sayesinde yükselebilir

Satışların artışı konusunda piyasaya sürülecek yeni oyunlar Nintendo’ya yardımcı olabilir. Bu çeyrekte yayınlanacak yeni Pokémon ve Super Smash Bros. oyunları, Japon oyun devine aradığı desteği sağlayabilir. Nintendo Switch satışlarının geride kalan çeyrekte popüler bir oyun çıkışı olmamasına rağmen yıllık bazda artması da dikkat çekiyor. Ancak geçtiğimiz yıl bu zamanlarda tedarikte bir sıkıntı olduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER