Teknoloji

Nintendo Switch Pro hakkında yeni detaylar

nintendo switch pro qualcomm 4k

Nintendo Switch Pro oyun konsolu hakkında bilinen detaylara yenileri eklenirken, bazı detaylar da doğrulandı. 4K Ultra HD çözünürlük desteği ve daha büyük, daha uzun ömürlü pil varlığı doğrulananlar arasında bulunuyor.

Nintendo Switch Pro’nun yerleşik ekranının 1080p çözünürlüğe sahip olacağı söyleniyor. Daha önceki haberlerde bu ekranda mini LED panelin kullanılacağı öne sürülmüştü. Ancak hâlihazırda OLED ihtimali biraz daha güçlü görünüyor.

Switch Pro’ya dair yeni detaylar, tanınmış veri madencisi SciresM tarafından ortaya çıkarıldı. SciresM, Nintendo’nun en güncel yazılımında gizlenen bilgilere ulaştığını iddia ediyor. Yeni yazılımda Switch Pro’nun Aura kod adıyla anıldığı belirtiliyor. Konsol, Switch 2 olarak da anılıyor.

Cihazda Switch Lite ve 2019 çıkışlı ikinci nesil Switch’te olduğu gibi Tegra X1+ işlemcinin bulunacağı belirtiliyor. Ancak RealTek’in yongasıyla 4K UHD multimedya desteğinin ekleneceği de ifade ediliyor.

OLED panel iddiası, yeni Switch’in daha iyi kontrast ve renk doygunluğu sunabileceği anlamına geliyor. Görüntüleme açısının da iyileşeceği ifade edilirken, yeni konsolun soğutma sisteminin ve pil ömrünün de iyileşeceği belirtiliyor. Pil ömrünün uzamasında OLED panel tercihinin de etkili olacağı söylenebilir.

Nintendo Switch Pro için henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak genel beklenti oyun konsolunun bu yıl içinde tanıtılacağı ve piyasaya çıkacağı yönünde. Yeni ve daha güçlü bir Switch’in Nintendo’ya Sony ve Microsoft ile olan rekabetinde avantaj sağlayacağını görmek çok zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER