Teknoloji

Zoom ile ders veren öğretmenlerin seveceği iPhone uygulaması

overviewer zoom iphone

Zoom üzerinden üzerinde tüm sınıfa ders veren öğretmenler, büyük ihtimalle öğrencilerine ders dokümanlarını göstermek için akıllıca hileler bulmuşlardır. Ancak 9to5Mac‘in belirttiğine göre, şimdi bu amaç için özel olarak tasarlanmış bir uygulama var. Overviewer, geliştirici Charlie Chapman tarafından geliştirildi. Öğretmenlerin veya başka kişilerin telefonlarının kamerasını “tepegöz” olarak da adlandırılan belge görüntüleyicinin yerine kolayca kullanmasına olanak tanıyor.

Son zamanlarda ülkemizde de bu tarz görüntü aygıtlarının yaygınlaştığını biliyoruz. Bunlar temel olarak tepelerinde bir web kamerası barındıran, öğrencilere basılı bir dokümanı, kitabı, el yazısını veya resmi göstermeye olanak sağlayan cihazlar oluyor. Sınıfta ders anlatırken gerçekten kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Covid-19 nedeniyle evden ders veren öğretmenlerin sınıftaki bu ekipmanlara erişim imkanı bulunmuyor.

Overviewer, iPhone bir bilgisayara Lightning kablosuyla veya AirPlay aracılığıyla kablosuz olarak bağlandığında, Zoom’un yerleşik ekran paylaşım özelliğinden yararlanarak bir alternatif çözüm olarak çalışır. Şu anda Zoom bunu Android kullanıcıları için sunmuyor gibi görünüyor. Ekranda telefonunuzun kamerasının görüntüsünü, başka herhangi bir engel olmadan görebilirsiniz. Ayrıca bu özellik, aydınlatma koşullarınız ideal değilse telefonunuzun el fenerini açma ve hangi kameranın görüntülendiğini değiştirme seçeneği de sunar.

overviewer zoom iphone

Uygulamanın geliştiricisi Chapman, konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında, uygulamayı anaokulu öğretmeni olarak çalışan eşi için uygulamayı geliştirdiğini anlatıyor. Eşinin aynı şeyi yapmak için iOS’un yerleşik kamera uygulamasını nasıl kullandığını ve yatay kullanım desteği veya ekranda görülen düğmeler gibi özelliklerin eksikliğinden dolayı nasıl hayal kırıklığına uğradığını açıklıyor.

Öğretmenseniz veya uygulamanın başka bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyorsanız, Overviewer uygulaması App Store’da ücretsiz olarak mevcuttur. Bir Mac kullanıyorsanız, Zoom’un ekranınızı kaydetmek için izin isteyeceğini ve telefonunuzun ekranını paylaşmak için yeniden başlatılması gerektiğini belirtmek gerekir. Çünkü, Zoom yalnızca telefonunuzun ekranını bilgisayarınızda görüntüler ve o pencereyi yakalar.

Uygulamanın nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi isteyenler için geliştirici, aşağıda izleyebileceğiniz bir nasıl yapılır videosu da hazırlamış.

İLGİLİ HABERLER