EğlenceTeknoloji

Microsoft Nintendo’yu satın almaya çalışmış

microsoft nintendo

Microsoft’un oyun konsolu Xbox, bu yıl içinde yirminci yaşını doldurmuş olacak. Ancak ortaya yeni çıkan bir olay, Microsoft’un oyun konsolu pazarındaki macerasının çok daha farklı şekillenebileceğini gösteriyor. Bloomberg’in haberine göre, Microsoft Xbox’ı çıkarmadan önce Nintendo’yu satın almak istedi.

Xbox’ın 20 yıllık geçmişini mercek altına alan Bloomberg, bu süreçte orijinal Xbox ekibinde görev yapan isimlerle de konuştu. Microsoft’un bu süreçte karşılaştığı zorlukların ve ilginç olayların anlatıldığı bu sözlü tarih çalışmasında, şirketin PlayStation’la rekabet için değerlendirdiği fikirleri de öğrenmek mümkün oluyor. Bu fikirlerin en dikkat çekicilerinden birisi de Microsoft’un Nintendo’yu satın alma planı.

Şirketin eski üçüncü taraf ilişkileri sorumlusu Kevin Bachus, o dönem yaşananları şu sözlerle anlattı: “Steve Ballmer, bizi satışı değerlendirip değerlendirmeyeceklerini öğrenmek üzere Microsoft’a gönderdi. Bize kahkahalarla güldüler. Birinin 1 saat boyunca sürekli size güldüğünü düşünün. Görüşmenin tamamı bu şekilde geçti.”

Nintendo cephesinin Microsoft’u gülerek reddetmesi ilginç ama doğal olarak nitelenebilir. Elindeki gücün farkında olan Nintendo, bu 20 yıllık dönemde çeşitli sıkıntılar yaşasa da, Wii ve Switch gibi ürünlerle oyun konsolu pazarının önemli oyuncularından biri olmaya devam etti.

Microsoft o dönemde Nintendo dışında başka oyun şirketlerini de satın almaya çalışmış. Electronic Arts, Square Enix ve Mortal Kombat oyunlarının eski geliştiricisi Midway Games, Microsoft’un satın almaya çalıştığı oyun stüdyoları arasında bulunuyor. Yazılım devinin tek başarılı girişimi ise Bungie ile yapılan Halo anlaşması oldu. Ancak bu satın alma girişimleri başarısız olsa da, Microsoft’un oyun pazarındaki hedeflerine ulaşmayı başardığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER