Eğlence

Nintendo Switch Online faaliyete geçiyor, abonelik paketleri ve fiyatları burada

nintendo switch online

Nintendo Switch Online servisi 18 Eylül itibarıyla ABD faaliyete geçti. Bugün de Avrupa’da kullanıma sunuluyor. Bu çevrimiçi servis sayesinde Switch sahiplerinin, konsolun satışından bu yana yararlandıkları ücretsiz online oyun keyfi sona eriyor. Aynı oyunların tadını çevrimiçi ortamda çıkarmaya devam etmek isteyenlerine servise abone olmaları gerekiyor.

Nintendo, Switch Online için bir ve üç aylık, aynı zamanda bir yıllık abonelik seçenekleri sunuyor. Abone olanlar sadece online oyun keyfini değil, bundan daha da fazlasını yaşayacaklar. Switch Online uygulaması üzerinden arkadaşlarıyla sohbet edebilecekler, daha önceki oyun kayıtlarına buluttan erişebilecekler. Buna ek olarak eski NES oyunlarının giderek büyüyen koleksiyonuna erişip oynayabilecekler. Bunları kendi ortamlarında bir arkadaşlarıyla da oynayama imkanı elde edecekler. Bu oyunları oynamak aktif bir Nintendo Switch Online aboneliği gerektiriyor. Üyelik bittiğinde oyunlara erişim imkanı da ortadan kalkıyor.

Switch konsolunu Online servisine hazırlamak isteyenlerin öncelikle cihazlarının yazılımını 6.0 versiyonuna güncellemeleri gerekiyor. Bu yazılım da servisle birlikte dağıtıma çıktı. Güncellemeden önce doğru Nintendo hesabını konsola bağladığınızdan emin olmanız gerekiyor, çünkü güncellemeden sonra bunu değiştirme imkanınız bulunmuyor. Daha sonra Nintendo hesabınızın Switch ile eşleştirilmiş olduğundan emin olmalısınız. Her şey tamamlandıktan sonra, Nintendo Switch aboneliği almaya hazırsınız demektir.

Nintendo Switch Online’ın bir haftalık ücretsiz deneme süresinden sonra geçerli olan farklı fiyatları var. Nintendo, servise kayıt olmak isteyenler için eShop mağazasına bir bölüm ekledi.

Nintendo Switch Online abonelikleri ve fiyatları

Nintendo Switch oyun konsolları Türkiye’de satılmaya başlanmış olsa da, Nintendo Switch Online henüz ülkemizde faaliyete geçecek gibi görünmüyor.

Nintendo Switch’in dolar, avro ve pound cinsinden ücretleri aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • 1 ay: $3.99 (ABD), £3.49 (Birleşik Krallık), ?3.99 (Avrupa)
  • 3 ay: $7.99 (ABD), £6.99 (Birleşik Krallık), ?7.99 (Avrupa)
  • 1 yıl: $19.99 (ABD), £17.99 (Birleşik Krallık), ?19.99 (Avrupa)
  • 1 yıllık Aile paketi (en fazla sekiz Nintendo hesabı birden fazla Switch konsolunda kullanabiliyor): $34.99 (ABD), £31.49 (Birleşik Krallık), ?34.99 (Avrupa)
İLGİLİ HABERLER