Eğlence

Nintendo Switch Online 18 Eylül’de faaliyete geçecek

nintendo switch online

Nintendo‘nun ismi daha önce açıklanan çevrimiçi platformu Nintendo Switch Online, 18 Eylül 2018 itibarıyla faaliyete geçecek. Nintendo Switch sahipleri, herhangi bir abonelik işlemi yapmadan Switch mağazası üzerinden 7 günlük bir deneme paketine erişebilecek.

Tıpkı Xbox Live ve PlayStation Network gibi, Nintendo Switch Online’da da oyuncuların bazı oyunları çevrimiçi ortamda oynayabilmeleri için para ödemeleri gerekecek. Söz konusu oyunlar arasında Splatoon 2, Arms ve Mario Kart 8 Deluxe gibi Nintendo imzalı oyunlar dikkat çekiyor. Switch sahiplerinin kaydettikleri oyunları bulutta yedekleyebilmelerinin yolu da Nintendo Switch Online üyesi olmaktan geçiyor.

Nintendo teklifi daha cazip hâle getirmek için çevrimiçi servisine abone olanlara çevrimiçi ortamda oynanabilen NES oyunlarına erişim imkanı da sağlayacak. Bu doğrultuda ilk etapta aralarında Super Mario Bros. 3 ve The Legend of Zelda‘nın da bulunduğu 20 oyun oyunculara sunulacak. Bu sayı önümüzdeki dönemde eklenecek oyunlarla birlikte artacak.

Nintendo Switch Online aboneliğinin aylık bedeli 3.99 dolar olacak. 3 aylık abonelik paketi için 7.99 dolar ödemek gerekecek. Yıllık abonelik bedelini tek seferde ödemek isteyenlerin cebinden ise 19.99 dolar çıkacak. Yıllık 34.99 dolar karşılığında sunulan aile planı ise 7 kişinin Nintendo Switch Online’dan yararlanmasını mümkün kılacak. Servisle ilgili detaylar, şirketin 14 Eylül’de Türkiye saatiyle 01:00’da yapacağı Nintendo Direct yayınında paylaşılacak.

İLGİLİ HABERLER