Teknoloji

Switch Lite satışları Nintendo’nun yüzünü güldürdü

nintendo switch lite

Nintendo, 2019’un üçüncü çeyreğine ait finans raporunu yayınladı. Şirket, bu üç aylık dönemde 4.8 milyon Switch konsol satarak satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50 oranında artırdı. Switch’in çıkışından bu yana toplam satış sayısı ise 41.67 milyona ulaştı. Üçüncü çeyrekte piyasaya çıkan Nintendo Switch Lite ise 1.85 milyon adet sattı.

Standart Nintendo Switch’in daha iyi pil ömrüne sahip yeni versiyonu da geçtiğimiz çeyrekte piyasaya sürülmüştü. Nintendo’dan verilen bilgiye göre, bu versiyon da 2.85 milyon satış sayısına ulaştı.

Nintendo Switch Lite Pokemon versiyonu satışa sunuluyor

Nintendo geride kalan çeyrekte Switch oyuncularına sunduğu içerik katalogunu güçlü ve yeni oyunlarla genişletmeye devam etti. Bu oyunlar isim olarak pek büyük olmasa da, satış sayılarıyla Nintendo’nun yüzünü güldürmüş gibi görünüyor. Fire Emblem: Three Houses şimdiye kadar 2.29 milyon adet satarken, The Legend of Zelda: Link’s Awakening de 3.13 milyon satış sayısına ulaştı.

Egzersiz oyunu Ring Fit Adventure ve bu hafta yayınlanan Luigi’s Mansion 3 ile oyuncularına yeni seçenekler sunmayı sürdüren Nintendo, 2019 sona ermeden Pokemon Sword ve Pokemon Shield isimli oyunlarını da piyasaya çıkaracak.

nintendo switch lite pokemonSwitch Lite’ın özel Pokemon versiyonu 1 Kasım’da Japonya’da, 8 Kasım’da da diğer ülkelerde satışa sunulacak. Pokemon Sword ve Pokemon Shield ise 15 Kasım’da oyuncularla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER