Teknoloji

Tim Cook’un yeni AirPods Pro ile ilgili dikkat çekici sözleri

apple airpods pro

AirPods Pro yurt dışında tüketicilerle buluşmaya başladı. Gürültü engelleme, Şeffaflık modu ve bunun gibi özellikleri olan yeni Apple kablosuz kulaklıkları ile ilgili olarak, Apple CEO’su Tim Cook bazı yorumlarda bulundu.

Apple’ın açıkladığı 2019 mali yılı dördüncü çeyrek finans raporundan sonra düzenlenen telekonferansta konuşan Tim Cook, AirPods Pro’nun AirPods’un yerini alan bir ürün olmadığını, onun tamamlayıcısı niteliğinde olduğunu kaydetti.

Apple’ın Giyilebilirler, Ev ve Aksesuarlar kategorisi 2019’un dördüncü çeyreğinde 6.5 milyar gelir elde etti. Bu ürün kategorisi içinde AirPods, Beats ve Apple Watch yer alıyor. Cook, AirPods ile ilgili olarak yeni rekorlar kırmayı sürdürdüklerini dile getirdi:

“AirPods yeni rekorlara ulaşmaya devam ediyor. Ve bunun da bu çeyreğe taşınacağını tahmin ediyorum. Bugün satışına başlana AirPods Pro ile gürültü önleme isteyen insanlar için başka bir ürün sunmaktan gurur duyuyoruz.”

AirPods Pro, Apple’ın 2019 dördüncü mali çeyrek tablosuna yansıyacak bir zamanda çıkmadı. Ancak Tim Cook, mevcut AirPods kullanıcılarının yeni versiyonu satın alacak ilk müşteri kitlesi olacağına inanıyor:

“Yeni AirPod Pro müşterilerini görmek için sabırsızlanıyoruz. Ancak, özellikle erken aşamalarda AirPods’a sahip olan ve gürültü bastırma işlevine ihtiyaç duydukları zamanlar için de bir çift elde etmek isteyen kişilerin olacağını tahmin ediyorum.”

Cook, Apple müşterilerinin hem AirPods hem de AirPods Pro’ya aynı anda sahip olabileceklerini düşünüyor. Bu iki ürün birbirinden farklı özelliklere sahip olsa da, işlevsellik bakımından kesişim kümelerinin epey büyük olduğunu unutmamak gerekiyor.

AirPods Pro için 1899 TL’lik Türkiye fiyatı belirlendi. Kulaklık ülkemizde henüz satışa sunulmadı.

İLGİLİ HABERLER