Teknoloji

Nintendo Switch üretiminde kapasiteyi artırmaya hazırlanıyor

nintendo switch

nintendo switchNintendo’nun yeni nesil oyun konsolu Switch, geçtiğimiz mart ayında satışa sunulmuştu. Konsol oyun severler tarafından büyük bir ilgiyle karşılansa da, stoklarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle herkesin Switch’i satın alması mümkün olmamıştı. Bu sıkıntının farkında olan Nintendo’nun Switch üretiminde kapasiteyi artırmaya hazırlandığı söyleniyor. Nintendo Switch stoklarının 2017 sona ermeden artması bekleniyor.

The Financial Times’ta yer alan habere göre, Switch stoklarının hızla tükenmesi nedeniyle Nintendo bu yönde bir karar aldı. Şirketin üretimde kapasiteyi artırma kararının mevcut stok sıkıntılarına çare olması beklenmiyor. Nintendo’nun 2017’nin sonunda stok sıkıntısını engellemek için çalıştığı konuşuluyor.

Switch satışlarının yıl sonunda kasım ayında piyasaya sürülecek Super Mario Odyssey gibi oyunların da etkisiyle artması bekleniyor. Bu oyunla birlikte Super Mario, Nintendo’nun en yeni konsoluyla buluşmuş olacak. Yıl sonunda bile yeterince Switch bulunamamasının sadık hayranlarını kızdırabileceğini düşünen Nintendo, bu nedenle üretimi artırmayı planlıyor.

Nintendo Switch üretimi kademeli olarak artırılabilir

Şirketten daha önce yapılan açıklamalarda, ilk yıl içinde 10 milyon Switch üretilmesinin planlandığı belirtilmişti. Ancak The Wall Street Journal analistlerinin öngörülerine göre, Nintendo önümüzdeki mart ayının sonuna kadar 16 milyon Switch üretebilir. Bir yıl sonrası içinse bu kapasitenin 18 milyona yükseltilmesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER