Eğlence

Nintendo’dan mobil oyun pazarına yönelik yeni açılım

mario kart tour nintendo mobil oyun
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo mobil oyun pazarında yeni bir açılıma hazırlanıyor. Japon oyun devi, Mario Kart Tour ve Super Mario Run gibi mobil oyunları geliştiren DeNA ile birlikte ortak bir şirket kuruyor. Nintendo bu ortaklıkla mobil oyun pazarındaki etki sahasını genişletmeyi hedefliyor.

Bu yeni şirketin adı “Nintendo Systems Co Ltd” olacak. Tokyo merkezli şirket faaliyetlerine 2023’ün nisan ayında başlayacak. Bu tarih Nintendo’nun yeni mali yılının başlangıcına denk geliyor.

Yeni şirkette kontrol Nintendo’da olacak. Japon oyun devi, bu ortaklıkta hisselerin yüzde 80’ini elinde tutacak. Nintendo Systems Co Ltd’ın önceliği tahmin edildiği gibi mobil oyunlar olacak. Ancak şirket farklı cihazlardaki opsiyonları da değerlendirecek.

Yapılan açıklamada, yeni şirketin hedefinin “Nintendo’nun dijitalleşmesini güçlendirmek” olduğu belirtildi. Buna ek olarak, katma değerli servislerle de Nintendo’nun müşterileriyle bağının kuvvetlenmesinin hedeflendiği ifade edildi. Kısacası bu iş birliği ile daha fazla Nintendo oyunu mobil cihazlarda görmek mümkün olacak.

Nintendo mobil oyun pazarında dalgalı bir performans sergiliyor

Nintendo’nun mobil oyun pazarındaki karnesinin dalgalı olduğu söylenebilir. Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp ve Mario Kart Tour gibi oyunlar popüler olsa da, diğer mobil oyunlar şirketin beklentisini tam anlamıyla karşılamamıştı. Bu yeni şirket diğer gelir seçeneklerini de değerlendirecek.

Nintendo mobil oyun pazarında daha fazla söz sahibi olmak için büyük bir potansiyele sahip. Yeni yapılanmanın bu potansiyeli gerçekleştirme konusunda Nintendo’ya nasıl bir katkı sağlayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER