Manşetler

Nikon D5300 DSLR dahili Wi-Fi, GPS ve daha keskin fotoğraflar sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nikon dahili Wi-Fi ve GPS gibi özelliklere sahip ilk DSLR modeli D5300’ü tanıttı. D5200’ün takipçisi olan ve Nikon’un başlangıç seviyesi DSLR pazarındaki en üst seviye ürünü sıfatını ele geçiren D5300’te zamanın gereksinimlerine uygun olacak şekilde geliştirmeler yapılmış. Bunun yanı sıra anlamlı sayılabilecek bazı yenilikler de söz konusu.

nikon-d5300-171013-7Nikon D5300’de 3.2 inç, mafsallı ekran ve yeni bir görüntü işlemcisi taşırken makinenin DX-format sensörü düşük geçirgenlikli filtre taşımıyor, bu da daha keskin görüntülerin elde edilmesini sağlıyor.

Wi-Fi ve GPS’in eklenmesi de acemi fotoğrafçılar için önemli bir yenilk sayılıyor. Aslına bakarsanız en büyük rakiplerden olan Sony, kameralarında Wi-Fi desteğini yaklaşık bir yıldır sunuyordu, ancak Nikon şimdiye kadar bu seçeneği gözardı ediyordu. Canon ise bu özelliği sadece üst sınıf makinelerine getirmişti. D5300 Nikon’un mevcut Android ve iOS uygulamalarına bağlanabilecek, fotoğraf paylaşımını ve görüntülenmesini mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirmek mümkün olacak.

Bağlantı özelliklerinin yanı sıra D5300’ün en önemli gelişim noktalarından bir tanesi de görüntüdeki keskinlik. Nikon sensör üstündeki yüksek piksel yoğunluğunun birçok kamerada hareleri önlemek için kullanılan düşük geçirgenlikli filtreyi gereksiz kıldığını kaydediyor. Öte yandan Nikon yeni Expeed 4 görüntü işlemci motorunun da filtrenin yokluğu hesaba katılarak geliştirildiğini, bunun gürültünün görülebileceği noktalardaki örnekleri ortadan kaldırmaya yardımcı olacağını kaydetti. Makine Nikon’un 60p’de 1080p video kaydı yapabilen ilk modeli olma özelliğini de taşıyor.

D5300’ün gövdesi seleflerine göre daha küçük, ancak bunu ilk bakışta anlamak pek de kolay olmuyor. Kameranın standart ISO aralığı biraz daha yükseltilmiş, 100 ila 12800 arasına çıkarılmış. D5200’deki 5 fps’lik en yüksek çekim hızı ve 39 noktalı otomatik odak sistemi korunmaya devam ediyor.

Nikon’un yeni DSLR’ı bu ay sonunda piyasada olacak. Sadece gövdenin yurt dışında 799.95 dolarlık bir fiyatı bulunacak. Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6 VR kit lensli fiyat ise 1399.95 dolar olarak belirlendi. Makinenin kırmızı, mavi-gri ve siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunacak.

İlgili >> Nikon

İLGİLİ HABERLER