Teknoloji

Google Night Sight’ı öne çıkarmaya devam ediyor

google pixel night sight

Akıllı telefonuyla gece veya düşük ışıklı bir ortamda fotoğraf çekenlerin sayısı, panorama fotoğraf çekenlere kıyasla oldukça fazladır. Google da sonunda bu durumun farkına varmış gibi görünüyor. Şirket; düşük ışıklı ortamlarda kaliteli çekim imkanı sunan Night Sight modunu, bundan böyle Pixel telefonlarında ana kamera modlarından biri olarak sunacak. Panorama modu ise “Diğer” seçeneğinin altına taşınacak.

9to5Google‘ın haberine göre, hafta içinde yayınlanan en yeni Android Q beta sürümüyle birlikte bu değişim hayata geçti. Şirket, bu değişimle birlikte Night Sight’ı kamera menüsünün ana ekranı üzerinden erişilebilen modların arasına ekledi.

Google’ın bu kararını değiştirmesinin hâlâ ihtimaller dahilinde olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak mevcut plan işlemeye devam ederse Pixel’in ana vizöründe şu kamera modları arasında geçiş yapılabilecek:

  • Night Sight
  • Portre
  • Kamera
  • Video
  • Diğer (Panorama, Fotoğraf Küresi, Fotoğraf Kulübesi, Ağır Çekim, Playground, Time Lapse, Lens, Ayarlar)

google pixel 3 night sightGoogle’ın Night Sight’ı Pixel serisinin promosyonunda fazlasıyla öne çıkarıyor. Şirket, özellikle düşük ışıkta çekim için özel bir modu bulunmayan iPhone Xs’e karşı Night Sight’tan yararlanıyor. Huawei P30 Pro ile Night Sight’ın üstüne çıkan bir performans sergilese de, Night Sight hâlâ Pixel serisinin öne çıkan özelliklerinden biri olmaya devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER