Teknoloji

Neutrogena MaskiD ile kişiye özel yüz maskeleri oluşturacak

Cilt bakım markası Neutrogena, geçtiğimiz yıl CES’te Skin360 adını verdiği bir iPhone aksesuarını tanıtmıştı. Söz konusu aksesuar kullanıcısının yüzünü tarayarak cilt durumunu ve nemlilik seviyesini ölçebiliyor. Şirket, bu yıl da başka bir ürünle CES’te boy göstermeye hazırlanıyor. Neutrogena MaskiD adını verdiği iOS uygulamasının da yardımıyla kişiye özel yüz maskeleri oluşturacak.

Bu uygulamadan yararlanmak için Skin360’a sahip olmak gerekmiyor. Ancak Neutrogena’dan yapılan açıklamada Skin360 sayesinde cildin ihtiyaçlarının daha doğru biçimde belirlenebildiğine dikkat çekiliyor. MaskiD’nin temelinde ise Apple’ın iPhone X, Xs ve XR’da kullandığı TrueDepth kamera teknolojisi bulunuyor. Bu kamerayla kullanıcıların yüzünün üç boyutlu bir fotoğrafı çekilirken, elde edilen görüntü sayesinde kişiye özel yüz maskesi oluşturmak kolaylaşıyor.

neutrogena maskidŞirket yola çıkarken beş ana madde sunacak: Dengelenmiş C vitamini, saflaştırılmış hyaluronik asit, B3 vitamini, krizantem ve N-Asetilglukozamin. Maskeler alın, göz bölgesi, yanaklar, burun, çene ve çene-yanak çizgileri olmak üzere altı bölgeden oluşacak. Bu bölgelerde kullanılacak malzemeler de kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda seçilecek. Örneğin, yanakları donuk görünenler dengelenmiş C vitaminiyle daha canlı bir görüntüye kavuşabilecek. Maskeler hâlihazırda daha farklı bölgeleri gösterebilmek için renkli olsa da, bunun uygulama ve maskeler geniş ölçekte yayınlanmadan önce değiştirilebileceği belirtiliyor. Neutrogena maskelerin fiyatını henüz açıklamasa da, yılın üçüncü çeyreği itibarıyla satışa sunulabileceğini açıkladı.

Neutrogena MaskiD ile toplayacağı kullanıcı fotoğraflarını ve verilerini şifrelenmiş biçimde koruyacağını, ancak aynı zamanda verilerden ürünlerini iyileştirmek için yararlanacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER