Bilim

Neutrogena SkinScanner ile cilt sorunlarının tespiti kolaylaşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

neutrogena skinscannerJohnson & Johnson’un sahibi olduğu Neutrogena, cilt bakım ürünleriyle tanınıyor. ABD’nin bir numaralı yüz bakım markası olan Neutrogena, Johnson & Johnson’ın gelirlerine ciddi bir katkı sağlıyor. Neutrogena SkinScanner adını taşıyan aksesuarıyla cilt bakımına teknolojik bir boyut da kazandırıyor.

Akıllı telefonların üst kısmına yerleştirilen bir aksesuar olan SkinScanner, çok sayıda sensör barındırıyor. Cihaz kullanıcılarına yüz derilerinin büyütülmüş bir görüntüsü gösteriliyor. Tarayıcı, Sync360 adını taşıyan mobil uygulamayla kablosuz olarak eş zamanlanabiliyor. Uygulama, kullanıcılarına kişinin cilt sağlığı hakkında bilgiler veriyor ve iyileştirilmesi için önerilerde bulunuyor. Bu öneriler, beklendiği gibi, Neutrogena ürünlerinden oluşuyor.

SkinScanner’ın resmi duyurusu önümüzdeki hafta Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2018’de yapılacak. Son yıllarda CES, teknolojiyle iç içe geçmiş pek çok güzellik ürününe ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla Neutrogena’nın da SkinScanner’ı burada tanıtmasına şaşırmamak gerekiyor.

Neutrogena, yeni aksesuarının geliştirme sürecinde New York merkezli Fitskin isimli şirketle çalıştı. Akıllı telefonun üst kısmına monte edilen SkinScanner, 12 LED ışığından ve 30x büyütme gücüne sahip lensten yararlanarak cildin detaylı bir fotoğrafını çekiyor. Cildin nem seviyesini de ölçebilen cihazı çalıştırmak için Sync360’ı açmak gerekiyor. Art arda fotoğraflar çeken SkinScanner bu fotoğraflar yardımıyla cildin nem seviyesi, kırışıklıklar ve gözenek boyutları hakkında bilgi veriyor.

Otomatik öğrenme teknolojisinden yararlanan Sync360, kullanıcıların ciltlerini aynı yaş grubundaki diğer kullanıcılarla karşılaştırıyor. Bu karşılaştırmanın sonunda cilde nem seviyesi, kırışıklıklar ve gözenek boyutu kategorilerinin her biri için 100 üzerinden bir puan veriliyor. Bu sonuçların altındaki geliştir seçeneği ise kullanıcılara çeşitli Neutrogena ürünlerini tavsiye ediyor.

Neutrogena SkinScanner önümüzdeki yaz satışa sunulacak

Neutrogena SkinScanner, ilk etapta sadece kozmetik amaçlarla kullanılacak. Ürünün sağlık alanında kullanılabilmesi için daha uzun ve kapsamlı bir test ve onay süreci gerekiyor. SkinScanner, önümüzdeki yaz ABD’de satışa sunulacak. Aksesuarın fiyat etiketinde 50 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER