Eğlence

Netflix The Crown ile Altın Küre’ye damga vurdu

the crown netflix

2021 Altın Küre Ödül Töreni, küresel koronavirüs salgınının gölgesinde uzaktan yapılan canlı bağlantılarla dijital bir şekilde gerçekleştirildi. İlk kez böyle bir formatta yapılan ödül töreninde bazı sıkıntılar yaşanırken, gecede ön plana çıkan yine çevrimiçi içerik platformları oldu. Netflix, popüler dizisi The Crown ile Altın Küre’ye damgasını vurdu.

The Crown, Netflix’e dört ödül kazandırdı. En İyi Drama Dizisi ödülünü kazanan The Crown’ın oyuncularından Josh O’Connor En İyi Erkek Oyuncu, Emma Corrin En İyi Kadın Oyuncu, Gillian Anderson ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini aldılar.

Netflix’in 2020’deki bir diğer popüler yapımı olan Queen’s Gambit ise En İyi Mini Dizi ödülünü kazandı. Dizinin başrol oyuncusu Anya Taylor-Joy ise En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Trial of the Chicago 7 En İyi Senaryo dalında ödül alırken, Rosamund Pike da “I Care A Lot” filmindeki rolüyle komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Chadwick Boseman de “Ma Rainey’s Black Bottom” filmindeki rolüyle ödüllendirildi.

Netflix özellikle The Crown ile geceye damga vursa da, diğer çevrimiçi platformlar da geceden eli boş ayrılmadı. Amazon Studios, üç dalda Altın Küre kazanırken, Apple da Jason Sudeikis’in Ted Lasso’daki performansı sayesinde geceyi ödülle tamamladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER