Eğlence

Netflix The Crown ile Emmy ödüllerinde şov yaptı

the crown netflix

Netflix, popüler yapımlarından The Crown ile 2021 Emmy ödüllerinde adeta şov yaptı. Şirket toplamda 44 ödül kazanırken, bu ödüllerden 11 tanesini The Crown getirdi. Netflix böylelikle en yakın rakibi HBO/HBO Max’ten iki kat daha fazla ödül almış oldu.

Gecenin bir diğer dikkat çeken platformu da 10 Emmy kazanan Apple TV Plus oldu. Apple TV Plus’ın ödüllerinden 7’sini popüler komedi dizisi Ted Lasso ile geldi.

Netflix’in 44 ödülünden 34 tanesinin “Kreatif Sanatlar” kategorilerinden olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak şirket “primetime” ödüllerinden de 10 tanesini kazandı. The Crown’dan Olivia Colman, Gillian Anderson ve Josh O’Connor ile Halston’dan Ewan McGregor oyunculuklarıyla ödül alırken; The Crown en iyi senaryo ve yönetmen ile en iyi drama dizisi dallarında gecenin kazananı oldu.

Netflix’in bir diğer yapımı The Queen’s Gambit ise en iyi mini dizi dalında Emmy ödülünü kazandı.

Apple TV Plus’ın 7 “primetime” Emmy ödülünün tamamını Ted Lasso getirdi. Jason Sudeikis en iyi oyuncu dalında ödül alırken, Brett Goldstein ve Hannah Waddingham da yardımcı oyuncu ödüllerini kazandı. Ted Lasso, en iyi komedi dizisi ödülünü de bırakmadı.

HBO/HBO Max ise 19 dalda ödül kazandı. Bu ödüllerin 9 tanesi “primetime” kategorilerinden geldi. Jean Smart komedi dalında, Kate Winslet ise drama dalında en iyi kadın oyuncu ödüllerini aldı.

The Crown ile en başarılı Emmy gecesini yaşayan Netflix, ilk Emmy adaylıklarını 2013’te House of Cards ile almıştı. Şirket ilk Emmy ödülünü de “En İyi Yönetmen” dalında House of Cards’ın ilk bölümünü yöneten David Fincher ile kazanmıştı.

İLGİLİ HABERLER