Eğlence

Netflix The Crown ile ilk BAFTA ödülünü kazandı

netflix the crownİngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) yılın en iyi dizilerini seçti. Netflix The Crown sayesinde ilk kez bir BAFTA töreninden ödülle dönmeyi başardı.

Netflix cephesindeki beklenti, The Crown’ın en iyi drama dizisi ödülünü kazanması yönündeydi. Ancak bu beklenti gerçeğe dönüşmedi. En iyi drama dizisi ödülü Peaky Blinders’ın oldu.

Kısa süre önce yeni bir üyenin katılması ve önümüzdeki hafta gerçekleşecek düğün nedeniyle İngiliz kraliyet ailesi şu sıralar oldukça konuşuluyor. Buna ek olarak, The Crown’ın geçtiğimiz yıl haksızlığa uğradığı düşüncesi de diziyi BAFTA’nın bu yılki favorilerinden biri hâline getirmişti. Ancak bu beklenti gerçeğe dönüşmedi. Diziye ve Netflix’e beklenen ödülü ise en iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisinde Prenses Margaret’ı canlandıran Vanessa Kirby getirdi.

BAFTA’da bu yıl ödül kazanan tek çevrimiçi içerik servisi Netflix olmadı. Hulu’nun orijinal yapımlarından biri olan The Handmaid’s Tale de En İyi Uluslararası Drama ödülünü kazandı.

Netflix’in iddialı yapımlarından Black Mirror, aday gösterildiği üç kategoriden de eli boş döndü. Amazon Prime Video ise geceyi ödül alamadan kapattı.

Netflix The Crown ile en iyi drama ödülünü kazanamasa da, ödülün sahibi Peaky Blinders’ı da izleyicilerine ulaştırıyor. Dolayısıyla Netflix için “galiptir bu yolda mağlup” şeklinde bir tanımlama kullanmak yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER