Teknoloji

Netflix Stranger Things oyununun geliştiricisini satın alıyor

netflix stranger things

Netflix, Stranger Things RPG mobil oyununu da geliştiren Finlandiya merkezli oyun geliştiricisi Next Games’i satın alıyor. Şirketin Next Games için 65 milyon avro ödeyeceği ve sürecin yaz ayları itibarıyla tamamlanacağı belirtildi.

Next Games’in TV dünyasıyla bağlantısı sadece Stranger Things ile sınırlı değil. Şirket daha önce The Walking Dead: Our World isimli oyunu da hazırlamıştı. Söz konusu oyun, diziyle eş zamanlı şekilde güncellenmişti.

Netflix’in oyunlardan sorumlu başkan yardımcısı Michael Verdu, Next Games’in şirketin ana stüdyosu olacağını belirtti. Verdu, Next Games sayesinde oyun geliştirme potansiyellerinin artacağının da altını çizdi.

Netflix’in etki alanını dizi, film ve diğer TV programlarının ötesine taşımak istediği biliniyor. Şirket bu doğrultuda geçtiğimiz aylarda Netflix Games platformunu hayata geçirmişti. Stranger Things temalı birden fazla oyunun bulunduğu Netflix Games’te önümüzdeki dönemde platformdaki dizi ve filmlerden ilham alan başka oyunlarla karşılaşılması ihtimali biraz daha artmış oldu.

İLGİLİ HABERLER